“Neka ostali protukandidati za premijersku funkciju kažu što su napravili u posljednjih 26 godina. Jedan od njih je predsjednik SDP-a, a drugi predsjednik HDZ-a. Obojica su došli iz Ministarstva vanjskih poslova i nemam ništa protiv njih. Ali oni nisu došli iz života nego iz Ministarstva. I oni trebaju raditi u Ministarstvu, a ne mogu biti glavni poslovođa Hrvatske.  Oni nisu nikad bili poslovođe ni u općini, ni u gradu, a kamoli u glavnom gradu Hrvatske. I zato sam se nakon pet mandata  u  Saboru i pet na mjestu gradonačelnika Zagreba odlučio kandidirati za mjesto prvog operativca u države. Mi to znamo, možemo i hoćemo”, poručio je u četvrtak predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić na predstavljanju stranačke organizacije u Bošnjacima kod Županje.

Pozvao je okupljene da šire ideju rada i solidarnosti jer je ovoj zemlje najpotrebnije znanje, obrazovanje, rad i zajedništvo.

bos3

 

Potpredsjednica Stranke, Ana Stavljenić Rukavina poručila je kako je “naš cilj izjednačiti mogućnosti kvalitete života ljudi u svakom dijelu Hrvatske sa onima mogućnostima koje imaju građani Zagreba”.

“Grad Zagreb ima niz mjera kojima se potiče zapošljavanje, rad obrtnika i malog poduzetništva. Usto Zagreb ima besplatni prijevoz i udžbenike za sve učenike, kao i dodatak za mirovine manje od 1.500 kuna. Tu je još i čitav niz mjera koje osiguravaju i najsiromašnijima koliko-toliko dostajanstven život, kazala je Stavljenić Rukavina i dodala kako Stranka rada i solidarnosti neće dopustiti na bilo koji dio Hrvatske bude napušten.

Za predsjednika Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti Bošnjaci izabran je Pavo Baotić, potpredsjednik je Davor Đermić, a tajnik Lovro Matanović.