U srijedu navečer održana je konferencija za novinare povodom prelaska članova Gradske organizacije HSLS-a Svete Nedelje u Stranku rada i solidarnosti.

Konferenciji su nazočili čelnici Stranke rada i solidarnosti, predsjednik Gradske organizacije Grada Svete Nedelje Stranke rada i solidarnosti Božidar Jedvaj, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te brojni predsjednici organizacija Stranke rada i solidarnosti.

Ivica Vidović, sada već bivši predsjednik ogranka HSLS-a u Svetoj Nedelji, istaknuo je kako je razlog njegovog prelaska te prelaska njegovih stranačkih kolega upravo program Stranke rada i solidarnosti te ostvarivanje ciljeva i projekata za koje do sada nisu imali dovoljno podrške, a izgradnja komunalne infrastrukture i rješavanje pitanja javnog prijevoza bit će im prioriteti.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić izrazio je svoje zadovoljstvo novim pojačanjem u Svetoj Nedelji.

‘Danas je naša stranka postala bogatija za dvadesetak novih članova koji s nama dijele isti svjetonazor. Svjetonazor koji se može svesti na to da više radimo i bolje živimo. Kao što se Hrvatska devedesetih godina morala braniti puškom, sada se može braniti samo radom. Domoljublje se izražava ne više busanjem u prsa ili držanjem ruke lijevo ili desno, nego radom. Moramo se nadmetati u radu, znanju i zalaganju ‘ – istaknuo je predsjednik Stranke rada i solidarnosti.