Kada promatramo zagrebački socijalni model, svi se slažu u jednom – zagrebački model socijalne zaštite i sigurnosti najkvalitetniji je u državi jer je kreiran u suradnji s građanima s ciljem odgovora na njihove potrebe. No i ono što je kvalitetno, uvijek se može nadograditi i biti još bolje.

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević predstavila je u ponedjeljak, 10. svibnja, ispred Doma za starije Ksaver, program budućih socijalnih mjera, pri čemu je posebno istaknula plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve s mirovinama ispod 3200 kuna.

“Osmislili smo neke nove mjere. Za sve sugrađane s mirovinom ispod 3200 kuna i za sve one starije životne dobi preko 65 godina Grad Zagreb bi platio dopunsko zdravstveno osiguranje”, rekla je dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Istaknula je da nedostaje mjesta u domovima umirovljenika, pa će se u idućem razdoblju graditi dom za starije na Markuševcu, a u domovima za starije otvorit će se posebni odjeli za oboljele od Alzheimerove bolesti, jer za sada su kapaciteti osigurani u tri doma.

“Kako bi što brže došli do toga cilja, planiramo uvesti subvencije za sugrađane koji se odluče biti smješteni u privatnom domu. Mislim da je bitno pružiti uslugu, nije bitno je li to gradski ili privatni dom”, najavila je kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba dr. Jelena Pavičić Vukičević.

Istaknula je posebnu mjeru za jednoroditeljske obitelji, kojih je u Zagrebu čak 20 posto, jer su one u posebnom riziku od siromaštva.

Komentirala je i najavu nekih protukandidata o ukidanju mjere ‘Roditelj odgojitelj’ i poručila da je na tu mjeru iznimno ponosna te da ju ne planira ukinuti, već unaprijediti.