S Olimpijskih igara u Riju u subotu se vratila prva skupina hrvatskih sportaša, a među njima i osvajači zlatnih medalja – Sandra Perković, Šime Fantela i Igor Marenić, “srebrni” Tonči Stipanović te Pavle Kostov, Petar Cupać, Luka Mratović.

“Hvala svim sportašima od srca. Grad Zagreb će organizirati svečanu proslavu za vas na Jelačić placu. To će biti kada vi odlučiti, nećemo nigdje žuriti. A budući imamo tehničku Vladu ne znam hoće li vas moći nagraditi, ali Grad Zagreb će preuzeti to na sebe i osigurat ćemo za osvajače medalja primjerenu financijsku nagradu. I još nešto, Koalicija za Premijera će za osvajače medalja iz Rija izdvojiti deset posto od novca kojeg ćemo potrošiti u kampanji”, najavio je Bandić i dodao kako je svaki građanin ove zemlje bio sretan kada je vidio Sandru Perković kako trči počasni krug s hrvatskom trobojnicom i kada je vidio Fantelu, Marenića i braću Sinković.

IMG_7884 copy

Osvajačica zlatne medalje u bacanju diska, Sandra Perković zahvalila se svim sportašima koji su nastupili u Riju i najavila kako će večeras biti uz vaterpoliste i Blanku Vlašić koji nastupaju u finalima.

“Hvala svim sportašima i svom treneru Elvisu Elkasoviću koji me pratio u ove četiri godine. Zahvaljujem i Gradu Zagrebu na čelu s Milanom Bandićem koji je uvijek bio uz nas sportaše. Posebno hvala mojoj obitelji koja mi je uvijek bila najveći pokretač. Drago mi je da sam digla Hrvatsku u nebesa i da ste svi ponosni”, kazala je “zlatna” Sandra.

Okupljenima su se obratili i “zlatni” Šime Fantela i Igor Marenić, zahvalivši se na podršci te su najavili fešte koje ih čekaju u Zadru i na Cresu.

Na dočeku olimpijaca, osim Milana Bandića bili su  pomoćnica ministra i proslavljena hrvatska olimpijka Janica Kostelić i dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora, Morana Paliković Gruden.

“Čestitam svim sportašima. Moram vam reći da ste privilegirani jer se bavite onim što želite i što volite. Želim vam do što dulje ustrajete i da ostvarite sve ciljeve koji ste si zacrtali”, kazala je Janica.

IMG_8010 copy

Cijelu fotogaleriju s dočeka olimpijaca pogledajte OVDJE.