U prepunoj dvorani u Kloštar Ivaniću, u petak 20. svibnja, u 19 sati, održano je predstavljanje novoosnovane 365 Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti Kloštar Ivanić! Za predsjednicu organizacije izabrana je Anita Sušac, dok će dužnost potpredsjednika obavljati Joža Tučkorić, javnosti poznatiji i kao ‘mentor’ na popularnoj ‘Farmi’, reality showu Nove TV i Zdravko Bićanić.

Podršku ovom osnivanju dao je i predsjednik stranke Milan Bandić, saborski zastupnik naše stranke i član Predsjedništva Miodrag Demo, potpredsjednica stranke prof. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, predsjednica Gradske organizacije Grada Zagreba Ana-Marija Bujas Čelan, te mnogi predsjednici naših ostalih stranačkih organizacija u Zagrebu i drugim gradovima zajedno sa svojim članovima.

U svom govoru predsjednik stranke Milan Bandić zahvalio je svima na dolasku, a posebno predsjednicima stranačkih organizacija pristiglih iz Zagreba i drugih gradova, predsjednici Kluba zastupnika u Skupštini Sisačko-moslavačke županije Mirjani Golubić, te domaćinima Aniti Sušac, Joži Tučkoriću i Zdravku Bićaniću.

Istaknuo je kako je svjestan koliko danas hrvatski seljak teško živi te kako su potrebne korjenite promjene u poljoprivredi.
„To je bitka za golu egzistenciju. Trebamo konačno pustiti ljudima koji su napravili nešto u životu da predlože i da donesemo zakone da ne uvozimo preko 70% proizvoda nego da damo našim ljudima šansu da proizvode bolje i kvalitetnije, i ništa skuplje nego ono što se uvozi. Ono što se uvozi, ako je jeftinije, nije bolje. Nije najbolji poljoprivredni proizvod onaj koji je najjeftiniji. A najbolji može napraviti hrvatski seljak. Za godinu i pol dana mi ćemo imati najbolju organizaciju u ovoj zemlji. Mi nismo došli nigdje rušiti, nego graditi. Ako možemo pomoći, zajedno s etabliranim ljudima u pojedinim mjestima, koji dugo djeluju, mi ćemo biti sretni!“ – istaknuo je predsjednik stranke.

O stanju u vladajućoj koaliciji rekao je:
„Mi smo svoju bianco potporu dali ovoj Vladi, ali ne na neograničeno vrijeme. Da ne bi izgubili još četiri godine, kao što smo izgubili s najgorom Vladom u povijesti Hrvatske, onda s ovom ne želimo izgubiti više od šest mjeseci. Moraju se skupiti glave i krenuti raditi. Ukoliko se za šest mjeseci ne vide pomaci, morat ćemo sjeti unutar vladajuće koalicije i vidjet ‘kaj dalje’. Ali dajmo im najprije šansu da pokažu što znaju.“

Nakon službenog dijela predstavljanja, tamburaši i pjevački sastav Ivanićgradske Ive podigli su brojne okupljene na noge i dodatno zagrijali atmosferu.