„Sportašima nitko ništa nije poklonio, za sve ste se morali izboriti i vi ćete mi biti uvijek uzor. Podupirat ću vas zato što znam da je biti prvak u nečemu, pa i u vlastitom selu, uspjeh. A zamislite onda što znači biti u Europi i svijetu. Mi smo sportska nacija i sportski grad. Osvojiti 8 medalja u Riju je ravno popeti se na Mount Everest. Dubrava i Sesvete imaju više medalja nego Švedska. Sportaši su pronijeli slavu Hrvatske stotinu puta više nego svi političari zajedno“, poručio je Milan Bandić u petak navečer na Trgu Dražena Petrovića gdje je organizirano veliko druženje povod prikupljenih 815 potpisa podrške sportaša za predstojeće izbore. Među više od tisuću posjetitelja došli su i „zlatna“ braća Sinković, „brončani“ boksač Filip Hrgović, trener Dinama Zlatko Kranjčar, vaterpolisti Josip Pavić i Filip Bukić,  košarkaši Cibone, rukometaši Zagreba, košarkašice Lokomotive…

Bandić je zamolio sve hrvatske građane da cijene sebe, poštuju svoje rezultate, ali da uvažavaju i druge „jer jedino zajedno možemo napraviti sreću za sve naše ljude“.

„Ovdje smo kod spomenika jednog od najvećih hrvatskih sportaša, „košarkaškog Mozarta“ Dražena Petrovića. Znate kako je Dražen Petrović uspio? Kad bi trening završio, svi bi išli okolo, a Dražen bi dodatno trenirao po sat vremena. Talent plus volja plus rad jednako je krov svijeta. Bez obzira što radio sutra, ja ću biti vaš prijatelj i na mene možete računati, poručio je #Premijer i pozvao sve okupljene da  dođu na Hanžekovićev memorijal “gdje ćemo proslaviti uspjeh naših olimpijaca”.

 

14225611_1067323856693086_3803420531939682221_n (Medium)

U ime sportaša koji su potpisali podršku Milanu Bandiću okupljenima se obratio košarkaški trener Aleksandar Petrović zahvalivši mu na svemu što je napravio za sport i poželjevši mu puno uspjeha u životu i radu.

„Kao čovjek koji sport živi i osjeća čitav svoj život, upoznao sam brojne ljude, stekao razna poznanstva, bio u situacijama kada sam morao odgovarati na pitanja tipa: Što to vi u Zagrebu imate da ste toliko uspješni u sportu, da osvajate toliko medalja, koja je formula, koja je tajna? Tada, na trenutak zastanem, sjetim se svojih prvih sportskih koraka, sjetim se onog što je u mojoj sportskoj karijeri bilo doista najvažnije. To je podrška ljudi, onih bitnih ljudi, njihova vjera u tebe, u tvoj uspjeh. Vjera Gradonačelnika Milana Bandića u nas kao sportaše, u djecu koja započinju svoje prve sportske korake, vrhunske sportaše, sportaše osobe s invaliditetom i sve druge kategorije sportaša ono je na čemu mu se danas želim zahvaliti osobno i u ime velikog broja sportašica i sportaša, u ime svih onih koji znaju reći kako je Gradonačelnik Bandić uvijek bio tu kada je bilo najpotrebnije, uvijek za nas našao vrijeme, pronašao pravu riječ potpore i utjehe, riješio problem. Mi sportaši znamo koliko je to važno, zapravo i ključno. Njegova vrata uvijek su bila otvorena za svakog od nas, a sredstva koja putem proračuna Grad Zagreb odvaja za nas sportaše nekoliko puta su veća od sredstva koje Hrvatski olimpijski odbor odvaja za čitav sport u Republici Hrvatskoj“, kazao je Aco Petrović.

 

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.