Gospodine Crkvenac, najprije čestitke na novoj funkciji u Stranci rada i solidarnosti. Kao novoizabrani predsjednik Forma seniora zagrebačke gradske organizacije, možete li nam ukratko iznijeti osnovne točke njegova rada?

Hvala na čestitci. Osnivanjem Foruma seniora Gradske organizacije završena je prva etapa ostvarivanja ovog značajnog projekta stranke. Organizacija Foruma seniora na razini stranke, osnovana u veljači 2016. godine, stvorila je pretpostavke za sveobuhvatnu organizaciju Foruma seniora u gradskim četvrtima koje su izborom svojih delegata bili sudionici osnivačke skupštine Foruma seniora Gradske organizacije Grada Zagreba održane 25. studenog 2016. godine.

Već u tom proteklom razdoblju postalo je vidljivo da je odluka o osnivanju  Foruma seniora značajan iskorak stranke prema sadržajnom i logističkom ojačanju koje program stranke ciljano povezuje s specifičnom socijalnom skupinom kao što su osobe starije dobi.

Koje su prve akcije koje planirate u sklopu rada Foruma seniora i kada možemo očekivati njihovu realizaciju?

Prve akcije, kao dio sadržajnog programa aktivnosti Foruma seniora zagrebačke gradske organizacije za naredno razdoblje, u znaku su nastojanja da mreža Foruma seniora oko Gradske organizacije nastavi sa svojim osposobljavanjem za zadatke koji su neposredno pred nama. Prioritet je sudjelovanje u predizbornim aktivnostima za predstojeće lokalne izbore u svibnju 2017. godine te aktivnost u izradi strateških prijedloga za poboljšanje ekonomskog i socijalnog položaja populacije starije dobi koja je fokus naše političke aktivnosti. Prijedloge ćemo putem našeg kluba u Saboru nastojati uputiti u Saborsku raspravu.

Dobitna kombinacija ovih poduhvata proizlazi iz činjenice da sve dosad organizirane razine Foruma seniora djeluju u skladu i potpunoj sinergiji zahvaljujući duhu suradnje i atmosferi koju je, nakon osnivanja Foruma seniora na razini stranke, stvorio predsjednik Hrvoje Dusper, kolega s kojim u raznim gospodarskim ambijentima uspješno surađujem već nekoliko desetljeća.

Obzirom da ste i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, upoznati ste s mnogim problemima građana. Koje probleme smatrate trenutno najvećima kada su u pitanju osobe starije životne dobi i umirovljenici?

Činjenica da populacija osoba starije dobi u Zagrebu živi bolje od ostalih  područja Hrvatske, zahvaljujući posebnim naporima Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, ne umanjuje našu ocjenu da je 1/4 stanovništva naše zemlje pa i našeg grada, sustavno, kroz strategije bivših Vlada, izgurana na margine društva.

Naš je program sadržajno i koncepcijski satkan tako da na svim razinama društva pokrene proces koji će ne samo zaustaviti marginaliziranje i pauperizaciju stanovništva treće dobi nego njihovu reintegraciju  i reafirmaciju u svim porama društva.

Bliže nam se lokalni izbori. Kakvu će ulogu Forum seniora preuzeti u nadolazećoj kampanji?

Forum seniora, kako na razini stranke tako i cijeloj organizacionoj vertikali, u sadržajnom i logističkom smislu predstavlja proširenje dosad stvorenih komunikacijskih spona naše stranke. Ideja je da svojom koncepcijskom fleksibilnošću koja omogućava da se građani pridruže našem programu a da ne moraju biti članovi stranke, Forum seniora bude dodatna komunikacijska snaga našoj stranačkoj mreži u nastojanju da Program stranke dopre do svakog građanina.

Naravno, ovakav zadatak zahtijeva provođenje programa osposobljavanja i dizanja kompetencija naših aktivista, što je i u tijeku.

U Vašoj dosadašnjoj karijeri bili ste na mnogim važnim funkcijama. Bili ste predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore, dopredsjednik Obrtničke komore Zagreb, itd. Također, zastupnik ste i u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te uspješan zlatarski obrtnik. Što smatrate najvećim uspjehom u svojoj karijeri i što biste poručili mladima u Hrvatskoj koji su trenutno u vrlo nezavidnoj situaciji u Hrvatskoj?

Svojim najvećim uspjehom smatram činjenicu da sam svoje znanje i ljubav prema prekrasnom tradicionalnom zanatu uspio prenijeti na svoju djecu. Svojim specijalizacijama izdvajaju se od ostalih i doprinose posebnosti našeg obrta. Koliko god situacija danas bila teška i nezavidna smatram da je rješenje u konstantnoj edukaciji, praćenju trendova i tržišta te ne odustajanju od svojih snova.

Za kraj, što biste poručili svojim članovima odnosno kolegama iz Foruma seniora?

Želim im puno zdravlja i sreće,a za ostalo ćemo se pobrinuti sami.