Samo  Koalicija za Premijera u potpunosti prepušta biračima da odrede koji će ih kandidati zastupati u Saboru. Računica je jednostavna: u Sabor ulaze samo kandidati koji osvoje najviše vaših preferencijalnih glasova, bez obzira na njihov poredak na listi. Vaš glas za Koaliciju za premijera glas je za istinsku demokraciju i jedinu političku opciju koja se ne boji volje birača!

Izjavom, koja je potpisana 13. kolovoza, utvrđeno je da će stranke Koalicije za Premijera, u određivanju zamjenika zastupnika poštovati zakon i preferencijalne glasove, uzimajući u obzir sve preferencijalne glasove, a ne samo one iznad 10 posto u odnosu na glasove koje je dobila lista.

„Nema naprijed Hrvatskoj dok se to ne napravi. Mi danas, ne kršeći proceduru, zakon ni Ustav, stavljamo potpis na dokument koji će vrijediti interno među nama. Mi smo – čelnici stranaka – uvjetno napravili redoslijed na izbornim listama, ali će redoslijed ustvari određivati građani. Prepustimo to njima“, poručio je nakon potpisivanja Izjave #Premijer.

Video pogledajte OVDJE