Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga – povod je za progovaranje o ovoj važnoj temi, na poseban je način obilježio Foruma žena 365 Grada Zagreba.
Organizirana je vrlo zanimljiva video konferencija u kojoj su sudjelovale dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica stranke BM 365, dr. sc. Irena Cajner Mraović, stručnjakinja u području kriminologije i Željka Barić, ravnateljica doma Duga, dok je moderatorica bila Tamara Čubretović. povjerenica Žena 365 za Grad Zagreb.
Razgovori su bili vrlo interesantni i konstruktivni jer se pričalo o direktnim iskustvima. Video konferenciji se priključilo 63 ljudi, i ono što želimo istaknuti, pridružio se velik broj muškaraca. Zaključak ovog web sastanka, koji je trajao devedesetak minuta, je da nasilje u obitelji nije privatna stvar već društveni i javni problem kojeg treba rješavati.
Ovo je bio izvrstan start rada Foruma žena 365 Grada Zagreba „Marija Jurić Zagorka“ u uvjetima restrikcija zbog širenja pandemije korona virusa i smijer kako i u ovim uvjetima ostati aktivan.