13. travnja 2019. u ranim prijepodnevnim satima na sportskim terenima Društva za šport i rekreaciju Trnje okupilo se 12 ekipa gradskih četvrti Gradske organizacije 365 Grada Zagreba koje su sudjelovale na Uskrsnom malonogometnom turniru za potrebite s područja Gradske četvrti Trnje koje je organizirala Gradska četvrt Trnje, a nositelj je bila Organizacija Mjesnog odbora Trnjanska Savica BM 365 na čelu s predsjednikom Nebojšom Bulkom.

Tako su se za pehar, medalje i nagrade natjecale sljedeće Gradske četvrti: Trešnjevka sjever, Peščenica – Žitnjak, Sesvete, Stenjevec, Črnomerec, Trešnjevka jug, Donja Dubrava, Trnje I, Trnje II, Novi Zagreb istok, Novi Zagreb zapad i Podsljeme. Trnje je kao domaćin ove akcije sudjelovalo s dvije ekipe.

Ekipe navedenih Gradskih četvrti započele su s igrom u 9:00 sati na tri malonogometna terena na kojima su se istodobno odvijale prave bitke. Nakon odigravanja prva dva kola ostali su samo najbolji. Na kraju su se za treće mjesto borile Sesvete Stjepana Kezerića i Peščenica – Žitnjak Dragana Vučića. U finalu su se sastali Novi Zagreb istok Alena Bitićija i Novi Zagreb zapad Jadranka Baturića koji su morali izvoditi penale jer je rezultat nakon završetaka oba poluvremena kod njih bio izjednačen.

Nakon boljih izvođenja penala ekipa Novi Zagreb zapad Jadranka Baturića pobjedila je i tako osvojila prvo mjesto na turniru.

Cijeli nogometni turnir popratilo je 200-tinjak članova, simpatizera i prijatelja Stranke rada i solidarnosti iz svih dijelova Grada koji su došli kako bi bodrili svoje Gradske četvrti te uživali u ovoj malonogometnoj poslastici.

”Svi ste pobjednici ovog turnira koji bi trebao prerasti u tradiciju i održavati se u svim Gradskim četvrtima” – izjavio je predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, koji je uručio pehar pobjednicima te podijelio srebrene i brončane medalje ekipama koje su osvojile drugo i treće mjesto.

Ono što je potrebno istaknuti je da je ovo prvi ovakav turnir koji je održala neka Organizacija Stranke rada i solidarnosti na razini Gradske organizacije Grada Zagreba” – izjavila je u svom obraćanju predsjednica Gradske četvrti Trnje 365 Katarina Mliković.

Organizacija Mjesnog odbora 365 Trnjanska Savica na čelu s predsjednikom Nebojšom Bulkom, tajnicom Organizacije Kasandrom Lehpamer, te članom Predsjedništva Organizacije Darkom Urukalom posebno se zahvalila Društvu za šport i rekreaciju Trnje koje je dalo podršku u realizaciji ove akcije te doniralo iznos od 1000,00 kuna za potrebite s područja Gradske četvrti Trnje.

Također Organizacija Mjesnog odbora 365 Trnjanska Savica pripremila je nagrade za pobjednike u suradnji s tvrtkom Femur.

Turniru je nazočio i politički tajnik Stranke i vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Trnje Nenad Predovan, te predsjednik vijeća Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci koji su pružili veliku podršku u organizaciji.

Uz predsjednike Gradskih četvrti koje su sudjelovale na turniru – Jadranko Baturić, Alen Bitići, Stjepan Kezerić, Damir Pavlek, Igor Dundjer, Marija Brkljačić i Patrik Šegota, svojim su dolaskom potporu ovoj akciji dali i predsjednik Gradske četvrti Donji Grad Marijan Oljica, predsjednici Organizacija Stranke rada i solidarnosti izvan Grada Zagreba i to predsjednik Gradske organizacije Dugo Selo Pavle Vukelić, predsjednica Gradske organizacije Grada Gospića Danijela Bogić te brojni drugi koji su došli podržati ovu hvale vrijednu akciju.

Tekst: Organizacijski odbor turnira
Fotografije: Tatjana Tokić