U ponedjeljak, 6. lipnja u 19:00 sati javnosti je predstavljena novoosnovana Gradska organizacija Stranke rada i solidarnosti u Osijeku.
Za predsjednika ove nove 365 podružnice u Slavoniji izabran je Branko Bogdanović.

Predsjednik stranke Milan Bandić u svom je obraćanju ponovio jednu od temeljnih odrednica stranke, a to je zahtjev za ravnomjernim razvojem Hrvatske. Jedan od koraka u tom smjeru je i preseljenje ministarstava iz Zagreba. Zato bi sjedište Ministarstva poljoprivrede trebalo biti upravo u Osijeku.
Osvrnuo se i na aktualnu krizu vlasti, rekavši kako je on uvijek za kvalitetno i odgovorno preslagivanje sa stabilnim i odgovornim partnerima, ali ako toga nema onda slijede izbori.

Osijek3

Podršku ovom osnivanju dali su i potpredsjednica stranke prof. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan, predsjednica Gradske organizacije Grada Zagreba Ana-Marija Bujas Čelan, organizacijski tajnik stranke Krešimir Kompesak, predsjednica Gradske organizacije Grada Đakova Maja Žulj, predsjednica Gradske organizacije Grada Vukovara Mirjana Semenić Rutko, te mnogi drugi predsjednici i članovi 365 organizacija pristigli iz Zagreba i drugih gradova.

Osijek0