Dana 11. listopada 2018. u organizaciji Foruma seniora stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti održana je tribina o mirovinskoj reformi, u mjesnom odboru Knežija (Gradska četvrt Trešnjevka – jug.)
Suorganizatori tribine bili su gđa. Marija Brkljačić i g. Ivan Šulek, a zalaganjima g. Kažimira Varde, potpredsjednika stranke i saborskog zastupnika, predavači su bili visoki dužnosnici.

Gost predavač bila je gđa. Melita Čičak, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava koja je izložila ciljeve i institute nove mirovinske reforme. Posebno je pojasnila podizanje dobne granice za umirovljenje, umanjenje mirovine u slučaju prijevremene mirovine, budućnost drugog mirovinskog stupa, izjednačavanje dobi za starosnu mirovinu žena i muškaraca, mogućnost zapošljavanja umirovljenika, novu naknadu za tjelesno oštećenje.

Nakon izlaganja građani su postavljali pitanja na koja su uz gđu. Čičak odgovarali i g. Ivo Bulaja, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te g. Zoran Protega, pomoćnik ravnateljice REGOS-a.

Svi sudionici skupa izrazili su zadovoljstvo predstavljanjem mirovinske reforme, dobivenim odgovorima i pojašnjenjima te je tribina ocijenjena vrlo korisnom.

Tekst: Zdenka Ninić

Fotografije: Tatjana Tokić