Prije točno dvije godine,  28. ožujka 2015., na zagrebačkoj Pešćenici održana je Osnivačka skupština Stranke rada i solidarnosti.

Ciljevi stranke na samom su početku jasno definirani i temelje se na iskustvu stečenom kroz dugogodišnji rad i djelovanje na načelima poštivanja rada i solidarnosti.

Osnivačka skupština Stranke rada i solidarnosti 28.03.2015. godine

Stranka rada i solidarnosti čvrsto se definira kao stranka orijentirana prema radu i stabilnom razvoju Hrvatske. Zalaže se za učinkovitost svih državnih institucija, posebno javnih službi i javne uprave te za ostvarivanje svrhe zbog koje su te institucije osnovane. Hrvatski građani trebaju i zaslužuju sigurnost te predanu, transparentnu i efikasnu upravu u službi građana koja se brzo prilagođava promjenama i zahtjevima tržišta te koja učinkovito rješava probleme s kojima se suočava hrvatsko društvo.

Naš osnovni cilj je Hrvatska – društvo blagostanja! U ostvarivanju tog cilja postavili smo deset pod ciljeva ili područja koje treba urediti kako bi ostvarili osnovni cilj:

  • Osigurati dovoljan broj kvalitetnih radnih mjesta
  • Fizičku i socijalnu sigurnost građana
  • Rast životnog standarda građana
  • Uklanjanje siromaštva i isključenosti
  • Briga o djeci, mladima, starijima i potrebitima
  • Očuvanje prava i digniteta hrvatskih branitelja
  • Zaštita okoliša, stabilan, zdrav, dugoročni i održivi razvoj
  • Vanjska politika koja uz geopolitičko pozicioniranje štiti nacionalne interese
  • Izgradnja nacionalnog identiteta u suvremenim uvjetima
  • Izgradnja suvremenog sustava hrvatske države.

Od osnutka do danas, iza nas je mnoštvo uspješno realiziranih događanja i akcija, od kojih su brojne humanitarnog karaktera, na što smo izuzetno ponosni.
U to kratko vrijeme osnovali smo ogranke diljem Hrvatske , odradili smo brojne konferencije za medije na kojima smo predstavljali važne odluke, najavljivali planove, upozoravali na nepravdu ili negativne trendove, ali i na kojima smo davali brojna rješenja.
Iza nas su i dvije parlamentarne kampanje na kojima smo se borili za ulazak u Hrvatski sabor te postali parlamentarna stranka sa svojim stranačkim klubom u Saboru, a ono na što nas iznimno veseli jest i broj naših članova koji raste iz dana u dan.

Pred nama su lokalni izbori i nova predizborna kampanja, no najprije želimo obilježiti dosadašnje uspjehe te ih proslaviti zajedno s našim sugrađanima.

Zato vas pozivamo na Piknik Stranke rada i solidarnosti koji će se održati u nedjelju, 2. travnja 2017., s početkom u 12.00 sati na jezeru Bundek.
Piknikom pod nazivom ‘Dan solidarnosti i zajedništva’ proslavimo zajedno drugu obljetnicu osnutka Stranke rada i solidarnosti. Domaćin će biti predsjednik stranke gospodin Milan Bandić, a pridružit će mu se stranački čelnici, članovi Stranke rada i solidarnosti te brojni gosti. Pridružite nam se i vi! Vidimo se!