29. rujna 2020. predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić dodijelio je ugovore o novčanoj pomoći za 8 obitelji stradalih u razornom potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine. Pomoć u visini od 30.000 kuna dobile su obitelji iz gradskih četvrti Grada Zagreba koje su najviše stradale u potresu i to iz Podsljemena, Sesveta, Donjeg grada, Gornjeg grada, Gornje Dubrave, Maksimira i Črnomerca te obitelj iz Krapinsko-zagorske županije. Novčana pomoć namijenjena je popravku nekretnina stradalih u potresu.
Stranka rada i solidarnosti na inicijativu predsjednika Stranke osnovala je 15. travnja 2020.  Fond solidarnosti 365. Sva sredstva koja su za vrijeme trajanja pojačanih mjera protiv pandemije COVID-19 sakupljena od stranačkih članarina i 50% od naknada koje su ostvarili članovi Stranke rada i solidarnosti za rad u predstavničkim tijelima na svim razinama za travanj, svibanj i lipanj uplaćena su na račun Fonda solidarnosti. U Fond je prikupljeno preko 240 tisuća kuna.
Predsjednik Stranke rada i solidarnosti pozvao je i ostale parlamentarne stranke i stranke zastupljene u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da se na isti način uključe u pomoć stradalima u potresu u ožujku ove godine. U ime obitelji koje su primile donaciju zahvalila se Blaženka Jurak.
Fotografija: Tatjana Tokić
(više fotografija na Facebook stranici Stranke rada i solidarnosti)