U povodu obilježavanja Prvog svibnja – Međunarodnog praznika rada, a u organizaciji Žena 365 Grada Zagreba, članovi Stranke rada i solidarnosti dijelili su crvene karanfile građanima u zagrebačkom parku Maksimir. Karanfile je dijelila te se s građanima družila i kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević koja je ovom prigodom istaknula:

“Prvi svibanj, Međunarodni praznik rada prilika je čestitati svim zaposlenima Praznik rada, ali jednako tako s obzirom na godinu koja je iza nas, prisjetiti se svih onih koji su u ovoj godini ostali bez posla. Svima njima želim da im ova 2021., posebno u drugoj polovici, donese jednu lijepu priliku za posao, priliku da rade i od svog poštenog rada zasluže svoju plaću kako bi mogli ne samo prehranjivati svoju obitelj, nego živjeti dostojanstveno kako svaki čovjek zaslužuje u 21. stoljeću”.

Dodala je i kako je Grad Zagreb jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj te će štititi svakog radnika, poštivati Zakon o radu i sve kolektivne ugovore jer će samo zadovoljni radnik dati sve od sebe kako bi javna usluga u gradu i dalje bila na najvišoj mogućoj razini.

“Sve ovo što vidite oko sebe – od ZET-a, Zrinjevca, Čistoće –  sve su to vrijedni ljudi. Današnji dan posvećen je njima i ja im samo mogu garantirati da ćemo i dalje štititi sva njihova radnička prava kako bi oni mogli kvalitetno izvršiti tu svoju funkciju da bi nam svima u našem Zagrebu i dalje bilo ovako lijepo”, poručila je dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Na kraju prenosimo i njezinu čestitku građanima u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, drage radnice i dragi radnici,

odsrca vam čestitam Prvi svibnja – Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika! 🌹

Iako smo se nadali drugačijemu ozračju, i ove godine praznik rada obilježavamo u okolnostima borbe protiv pandemije, s reduciranim socijalnim kontaktima i željni normalnosti kakvu smo nekad živjeli.

Na Maksimiru danas nije bilo tradicionalnog graha, ali smo dijelili crvene karanfile – simbol borbe za radnička prava, odnosno simbol prolivene krvi radnika. Bez obzira na to koliko nam je teško, jer posljedice pandemije i potresa nikoga nisu ostavile izvan dosega, znam da pred nama stoje zadaće na koje samo radom, znanjem, solidarnošću i zajedništvom možemo uspješno odgovoriti.

Ovo je trenutak kada te vrijednosti treba još više afirmirati, a na tragu onih koji su kroz povijest zaslužni za postignuća borbe za radnička prava, za jednakost, za slobodu i za dostojanstvo svakog pojedinca. Zaštita radničkih prava i ostvarivanje boljih materijalnih uvjeta rada u općem je interesu.

To je put u bolje društvo, pravedniju, uspješniju i sretniju zajednicu u kojoj će naša mladost svoju perspektivu i šansu za ostvarenje vlastitih snova vidjeti u Zagrebu i Hrvatskoj.

Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i svoje bližnje!