U subotu, 17. travnja, s tržnice Volovčica, a povodom početka prikupljanja potpisa podrške za kandidaturu dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević za gradonačelnicu Grada Zagreba na predstojećim lokalnim izborima, okupljenim medijima obratio se Ivica Lovrić, kandidat za zamjenika gradonačelnice.

“Odakle bi krenuli nego s Peščenice! Prikupljamo potpise na pedesetak mjesta u gradu, ali htjeli smo krenuti baš iz ove gradske četvrti, s Tržnice Volovčica, odakle je pokojni gradonačelnik Milan Bandić kretao u svoje izborne pobjede! Danas i sutra planiramo prikupiti dovoljan broj potpisa i već u srijedu službeno predati kandidaturu”, rekao je Ivica Lovrić.

Zagrepčankama i Zagrepčanima poručio je da ukoliko žele da i sljedeće četiri godine Zagreb bude “siguran, tolerantan, multietničan, multikulturalan i uključiv grad te grad u kojem će biti zajamčena sva postojeća socijalna prava koja su razvijana u proteklih 20 godina”, podrže upravo dr.sc. Jelenu Pavičić Vukičević.

Od socijalnih prava istaknuo je mjesečnu gradsku potporu za umirovljenike slabijeg imovnog stanja, temeljem koje je do 1. travnja 5500 zagrebačkih umirovljenika primalo mjesečno potporu iz gradskog proračuna u iznosu od 200, 300 ili 400 kuna, a od 1. travnja broj umirovljenika povećan je za još 6500 pa tako danas 11.000 umirovljenika s primanjima do 1700 kuna mjesečno po članu obitelji ima pravo na novčanu potporu.

“Znači, ne samo zadržavanje svih socijalnih prava nego i njihovo povećavanje – to je ono što jamčimo za sljedeće četiri godine. Jamčimo i zadržavanje radnih mjesta, ali i stvaranje pozitivnog ozračja gdje će se u Zagrebu, prije svega uz poduzetničku inicijativu, otvarati i nova radna mjesta”, istaknuo je Lovrić.

Također, obnova Zagreba je prioritet, a cijeli Zagreb obnovit će se po modelu kako su obnovljene škole i javni objekti.

“Cilj nam je i da od 1. lipnja građani budu maksimalno, izravnom digitalnom demokracijom uključeni u donošenje odluka na svim razinama – od mjesnog odbora, gradske četvrti pa do odluka koje su u ingerenciji Gradske skupštine te da se ni jedna bitna odluka ne donese, a da se građani prije toga ne izjasne”, poručio je kandidat za zamjenika gradonačelnice te dodao da će za to poslužiti nova, nedavno predstavljena digitalna platforma.

Najavio je i izradu strateških planova razvoja Zagreba, što uključuje rješavanje prometne problematike i gužvi u gradu te strateškog razvoja grada kako bi se vidjelo koja će se industrija, poslovi i aktivnosti ubuduće razvijati.

Preuzimanje (PDF, 126KB)