Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Đurđevca privukla je brojne uzvanike iz političkog, gospodarskog i društvenog života. Među njima je bio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je i službeno preuzeo titulu počasnog građanina, a uoči sam sjednice družio se s građanima te je u pratnji Šestinskih djevojaka posjetio i Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ.

-Kad se danas vratim u Zagreb mogu reći da sam Picok. Od srca vam hvala za ovo časno priznanje – kazao je Milan Bandić koji je od Udruge sveti Juraj na poklon dobio i sablju.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči pohvalio se da je od prošle proslave Dana grada realizirano i u provedbi čak 34 projekta.

-Ukupna vrijednost svih tih investicija je 99 milijuna kuna od čega je udio grada 23 milijuna, što potvrđuje našu uspješnost u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije i državnog proračuna – naglasio je Hrvoje Janči.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća je, pak, istaknuo da su gradski vijećnici skoro 90 posto odluka donijeli jednoglasno, što je pokazatelju da su svi zajedno upregnuli snage u razvoj Đurđevca.

-Povlačimo dostupna sredstva Europske unije, imamo prijatelje u svim ministarstvima i znamo iskoristiti tu prednost što je vidljivo kroz napredak u svim područjima – dodao je Lacković.

Sjednica je poslužila i za dodjelu javnih priznanja, a uz Bandićevu titulu počasnog građanina, nagradu za životno djelo dobio je đurđevački umjetnik Pero Topljak – Petrina. Zlatne plakete sveti Juraj pripale su Nogometnom klub Graničar, Kulturno – umjetničkom društvu Petar Preradović te Udruzi vinogradara i voćara Đurđevac, a povelje grada Đurđevca dodijeljene su obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kandučar, članovima Udruge sveti Juraj Robertu Rodmanu i Kreši Vujčiću, Martinu Švaci, Đuri Jančiju te posthumno Ivanu Kolareviću.

FOTO: Darko Imbriša

IZVOR: Podravski.hr
https://podravski.hr/rodendan-durdevac-milan-bandic-preuzeo-titulu-pocasnog-gradanina/?fbclid=IwAR0Qo2sM6uHwZT837rSB-3P42vZreN-ikRanBqHx4Ypa6_vWsV4pmeIo8U0