Svaka promjena trebala bi donijeti nešto novo, neki korak naprijed.

Ideja koja se rodila s novim sazivom Gradske skupštine grada Zagreba da zastupnici s liste gradonačelnika Milana Bandića budu svakodnevno na raspolaganju građanima od 18-19 sati u Praškoj 5 za razgovor i zajedničko rješavanje problema, jedan je od tih koraka.
Nakon nekoliko mjeseci takve komunikacije gradskih zastupnika i građana grada Zagreba sad već možemo govoriti o pozitivnim iskustvima.

Prilika je to da zastupnici neki problem pogledaju kroz oči građana i pokrenu inicijativu za njegovo rješavanje. Ponekad je to prilika da se sasluša jer problem izlazi iz okvira onoga što je moguće riješiti ili nije moguće riješiti na razini grada Zagreba. Ali ponekad topla ljudska riječ čini čuda i baš je to ono što nam svima nedostaje.

I u jednom i u drugom slučaju to je pozitivno iskustvo i za one koji su birani i za one koji su te iste zastupnike birali u Gradsku skupštinu grada Zagreba. To je primjer koji pokazuje da su zastupnici uistinu oni koji zastupaju građane koji su ih birali i da njihova komunikacija ne smije prestati nakon izbora.

Naprotiv, tek tada treba ojačati. Ovo je jedan od uspješnih pokušaja da tako i bude.

prof.dr.sc. Gordana Rusak