Gordana Rusak, nezavisna kandidatkinja na listi Koalicije za Premijera u I.izbornoj jedinici, održala je u srijedu prvu radionicu za građane kojom je, kroz jednostavne pokuse, pokazala kako je moguće učiti i uživati u učenju. Okupljeni građani svih dobnih skupina tako su otkrili što se krije iza pokusa „Dugine boje bombona“, „Tko to nema krvnu grupu ni mame ni tate?“, „Kako skuhati jaje bez zagrijavanja?“, „Geni pred mojim očima“ „Pazi, biljka grize!“, i još niz drugih.

Ovom je radionicom Rusak željela pokazati kako koristeći pomagala koja ima svako domaćinstvu, mogu zorno prikazati neke činjenice o kojima se uči u školi. Ali ne na način da ih ‘bubamo napamet’, nego da ih trajno zapamtimo, jer ‘smo to vidjeli, osjetili, doživjeli, sami napravili’.

Građani su se i sami uključili u izvođenje pokusa, dok je prof. Rusak strpljivo odgovarala na sva njihova pitanja.

radionica1

Koalicija za Premijera svjesna je kako bez ulaganja u obrazovanje nema ni gospodarskog napretka.

Obrazovanje, posebno za industrije novih tehnologija, treba postati uporište hrvatske sutrašnjice. Zato Koalicija za Premijera u svom Programu predlaže konkretne mjere za reformu obrazovnog sustava bez ideoloških dogmi, usmjerenu prema efikasnosti, modernizaciji, smanjenju administrativnih prepreka te istraživanjima i novim tehnologijama.

Radionice pod nazivom “Učimo zabavljajući se, zabavimo se učeći!” održavat će se u Praškoj 5 do petka, 19.kolovoza od 17:00 do 21:00 te u subotu 20.kolovoza od 10:00 do 14:00.