Koalicija za Premijera koju čini pet stranaka na čelu sa BM 365 – Strankom rada i solidarnosti, predala je u petak Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za prijevremene parlamentarne izbore za svih 12 izbornih jedinica.

Milan Bandić na prvom je mjestu liste za Drugu izbornu jedinicu, a Jelena Pavičić Vukičević je prva u Prvoj izbornoj jedinici. Predsjednik Narodne stranke: Reformisti, Radimir Čačić predvodi listu za Treću izbornu jedinicu, Zvonimir Šimić prvi je u četvrtoj, a Petar Bašić u Petoj izbornoj jedinici. Listu u Šestoj izbornoj jedinici predvodi Miodrag Demo, a ekonomist i sveučilišni profesor Ljubo Jurčić bit će prvi u Sedmoj. Katarina Toković je prva u Osmoj izbornoj jedinici, načelnik Vira Kristijan Kapović u Devetoj, dok splitski gradonačelnik Ivo Baldasar predvodi listu u Desetoj izbornoj jedinicu. Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević nositelj je u Jedanaestoj izbornoj jedinici (dijaspora), a u Dvanaestoj izbornoj jedinici (nacionalne manjine) kandidat je Nura Ismailovski.

Prije predaje kandidacijskih lista DIP-u predstavnici Koalicije za Premijera pred javnim su bilježnikom, potpisali Izjavu kojom su utvrdili pravila zamjene zastupnika u okviru zakona. Tom su se Izjavom predstavnici koalicijskih partnera obvezali da će uzeti u obzir sve preferencijalne glasove, a ne samo one iznad 10 posto u odnosu na glasove koje je dobila lista.
“Mi smo – čelnici stranaka – uvjetno napravili redoslijed na izbornim listama, ali će redoslijed ustvari određivati građani. Prepustimo to njima“, poručio je tom prilikom Milan Bandić.