Stranka rada i solidarnosti u subotu, 24. lipnja, proslavila je na prekrasnom Bundeku svoju pobjedu na nedavno održanim lokalnim izborima zajedno sa svojim sugrađanima te im tako zahvalila na danom povjerenju.

Ljetna vrućina nije spriječila brojne Zagrepčanke i Zagrepčane da se pridruže ovom slavlju, a bogat glazbeni program u kojem su nastupile legende domaće glazbene scene Kićo Slabinac, Drago Diklić, Miro Ungar, Zdravko Škender, Ana Rucner i brojni drugi, rasplesao je i uveselio sve generacije.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik u šestom mandatu Milan Bandić pozdravio je svoje sugrađane na samom početku programa te istaknuo:

‘ Želim se zahvaliti i svojim sugrađanima, njih  150 000 koji su nam dali povjerenje, a koji nisu danas ovdje s nama. Reći ću Vam i još šest puta hvala.  Hvala Vam što zajedno živimo zagrebačku demografsku obnovu, zagrebačko znanje i obrazovanje, rad i zapošljavanje, zagrebačku solidarnost i socijalnu pravednost koja je prepoznatljiva u cijeloj Europi, hvala Vam što živimo zagrebačko zajedništvo, sigurnost i otvorenost. Kažu da se prvi čovjek rađa s talentom, ali ako želi uspjeti, sve drugo je ‘šljaka’, ili kak’ bi mi u Zagrebu rekli, rad do istrebljenja. Treba čovjek imati talenta, ali treba imati i strasti i ljubavi da voli ljude. Tajna našeg i mog uspjeha, tajna naših šest mandata je strast i ljubav. Ja jednostavno volim ljude! Zaljubljen sam u ljude i ovaj grad, u vas i u svakog dobronamjernog čovjeka bez obzira na to kako se zove, da li se krsti ili klanja, gdje je rođen, itd. Zagreb je najjači grad po svojoj multikulturalnosti, multikonfesionalnosti i po multikulturalnoj dimenziji. Na to sam ponosan i to je najveći projekt koji sam zadnjih 17 godina zajedno s Vama iskovao. I na koncu, hvala vam za sve ono što ćemo u iduće četiri godine napraviti, odgovorno, odlučno, dosljedno i zajedno!’

Uz roštilj i hladna pića, slavilo se i družilo do kasnih večernjih sati.

Pogledajte i našu fotogaleriju: