„Zagrebački model skrbi o hrvatskim braniteljima koji se u metropoli provodi već 16 godina preslikat ćemo i na čitavu državu. Dokazali smo se da znamo i možemo brinuti i skrbiti za najzaslužnije za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske.“, glavna je poruka koju su s današnje konferencije za novinare odaslali predsjednik stranke Bandić Milan-Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić i brigadir Miodrag Demo, prvi na listi u VI. Izbornoj jedinici.

#Premijer je naglasio kako je Zagreb već 2000. godine imao jasnu viziju politike prema hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što danas živimo u miru u slobodnoj državi.

„Naši branitelji moraju imati prioritet prilikom rješavanja svojih problema i ostvarivanja prava sukladno pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske. Zahvalni smo svima njima što su svojom žrtvom doprinijeli da živimo u slobodnoj zemlji“.

Brigadir Miodrag Demo, nositelj liste u VI. Izbornoj jedinici istaknuo je kako će se zalagati u sastavu nove Vlade RH za unaprjeđenje zakona i propisa kojima se reguliraju prava hrvatskih branitelja i povećanje proračunskog novca za branitelje.

„Sredstva za branitelje moraju se u proračunu povećati s 800 milijuna kuna na milijardu i sto tisuća kuna. A postojeći zakon treba modificirati i mi u Zagrebu imamo već gotov prijedlog novog zakona. Cilj nam je objediniti sva prava branitelja na jednom mjestu i ustrojiti sustav u kojem će se voditi računa i poštovati rokovi upravnih postupaka vezano za stambena zbrinjavanja i ostalih prava hrvatskih branitelja. Stvorit ćemo zakon koji će služiti braniteljima u ostvarivanju njihovih prava i kojeg neće trebati mijenjati kod svake promjene vlasti“, rekao je Demo.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga: HVIDRA Grada Zagreba, Udruga oboljelih od PTSP-a, Udruga Tigar Rakitje 90/91 i Udruga veterane Prve gardijske brigade – Tigrovi, koji su podržali braniteljsku politiku stranke Bandić Milan- Stranka rada i solidarnosti te iskazali podršku brigadiru Miodragu Demi u na izborima 11. rujna.