U subotu, 25. veljače u prepunoj maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog održana je programska Skupština Stranke rada i solidarnosti na kojoj su predstavljeni programski ciljevi i mjere za opće lokalne izbore 2017.god.

Skupštinu je vodila potpredsjednica stranke i predsjednica GO Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, a pozdravne govore uputili su gosti: u ime predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i HDZ-a potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednica Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske Višnja Fortuna i predsjednik Zelene liste Nenad Matić.

Svi su oni zaželjeli Stranci rada i solidarnosti puno uspjeha na predstojećim lokalnim izborima, a predsjedniku stranke Milanu Bandiću novi, šesti po redu mandat zagrebačkog gradonačelnika.

Programsku platformu stranke predstavila je potpredsjednica stranke prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, dok je o ekonomskim politikama govorila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.
Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom govorila je pak o demografskoj strategiji, socijalnoj sigurnosti i stabilnosti, trenutno najosjetljivijim i najvažnijim temama u Hrvatskoj.

Kako riješiti probleme u znanosti i obrazovanju te o prioritetima u ovom vrlo važnom području govorila je profesorica Irena Cajner Mraović, dok je programski dio o kulturi pripao potpredsjednici GO Grada Zagreba i predsjednici stranačkog Odbora za kulturu Milani Vuković Runjić.

Jelena Pavičić Vukičević iznijela je dio programa koji se odnosi na lokalnu i mjesnu samoupravu, nakon čega se svim nazočnima obratio i predsjednik stranke Milan Bandić.

Između ostalog, demografiju, znanje, obrazovanje i rad istaknuo je kao četiri ključne stvari na kojima treba raditi u Hrvatskoj. Podsjetio je kako je 1990.god. krenuo s Peščenice i kako mu je trebalo 10 godina da postane zagrebački gradonačelnik te je kolegicama i kolegama poručio neka upamte četiri riječi – radoljublje, čovjekoljublje, domoljublje te za vjernike bogoljublje – jer su to četiri ishodišne točke čovjekovog uspjeha. Otkrio je da je tajna uspjeha njegovih pet mandata u Zagrebu u tome što svoje suradnike ne pita u kojoj su stranci, već mu je važno njihovo znanje, a u tome je i tajna neuspjeha Hrvatske jer najveće stranke kad dobiju izbore pa čak i prije, ‘dijele plijen’, ali ne po sposobnosti nego po podobnosti.

“Volite ljude, budite zaljubljeni u njih i radite da ljudima bude bolje, to je ključ boljeg društva! Idemo delati!”, poručio je na samom kraju svog obraćanja zaradivši veliki pljesak i ovacije svih okupljenih.

“Nastavljamo raditi u Zagrebu ono što znamo najbolje raditi u Hrvatskoj. U Zagrebu smo u 17 godina napravili istinsku europsku metropolu. Uvijek se može bolje i više i idemo to ‘popeglati’ i završiti u šestom mandatu”, istaknuo je u izjavi novinarima nakon Skupštine.

Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako je programska skupština stranke bila posvećena predstavljanju izbornog programa za predstojeće lokalne izbore, kojemu je u fokusu čovjek i demografska obnova. “Svaka politika, pogotovo lokalna politika, bez obzira govorimo li o socijalnoj zaštiti, zdravstvu, obrazovanju, kulturi, zaštiti okoliša, poduzetništvu, gospodarstvu – ima zapravo u fokusu čovjeka i demografsku obnovu”, naglasila je novinarima, dodajući da je demografska obnova u svakom programu Stranke rada i solidarnosti.

IZBORNI PROGRAM NA OPĆIM LOKALNIM IZBORIMA 2017.