Dana 22. siječnja 2019. godine načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak priključio se Stranci rada i solidarnosti.

“Razlog zašto sam pristupio Stranci rada i solidarnosti je u prvome redu vidljiv već u samome nazivu  stranke. To su vrijednosti koje ja zastupam, koje ja svakodnevno živim i to su vrijednosti zbog kojih se bavim politikom. Drugi razlog je taj što sam kroz razgovore s gospodinom Bandiće svaki put osjetio izrazitu otvorenost, jednostavnost i ono što fascinira kod gospodina Bandića, a to je upornost i ta želja za radom.“ poručio je u svome obraćanju Josip Beljak.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić također se obratio prisutnima. Zahvalio se Josipu Beljaku što se priključio stranci te njegovim prijateljima i mještanima  Općine Stubičke Toplice koji su prepoznali rad i trud stranke. U svome obraćanju kazao je kako mu je drago što ćemo „Delati“ zajedno i da „Rad i solidarnost jedino može spasiti ovu zemlju, ali na djelu, a ne samo na riječima.“ istaknuo je Milan Bandić.

Konferenciji je prisustvovala i saborska zastupnica Marija Puh, povjerenik za Krapinsko – zagorsku županiju Anđelko Topolovec, pročelnica za gospodarstvo Grada Zagreba Mirka Jozić, Tomislav Končevski, organizacijski tajnik Stranke rada i solidarnosti Dalibor Bastalec, glasnogovornica stranke Mateja Vukmirović.