Gradska organizacija BM 365 – stranke rada i solidarnosti Grada Siska održala je humanitarnu akciju u sisačkom naselju Crnac u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine. Posteljina, posuđe i druga roba darovani su Mili Jurkoviću, čije kućanstvo broji 16 članova. Izaslanstvo je vodio predsjednik sisačke GO Stranke rada i solidarnosti Josip Takač, sa suradnicima. Uručivanju donacije nazočio je i predsjednik Udruge za razvoj i bolji život Roma Siska Ranko Nikolić.

„Hvala ovoj Stranci, hvala Zagrepčanima, hvala Siščanima, hvala svima koji su nam na ovaj način pomogli! To nama puno znači“, naglasio je Jurković. „Ovu kuću podigli smo žena i ja, ali je ona preminula prije pet godina. Od tada nam je jako teško, trudimo se, prihvaćamo sve poslove kad se ukaže prilika, djeca idu u školu. Kuća nije dovršena, a najviše nam treba kupaonica“, požalio se ovaj samohrani otac osmero djece.

Sisačka organizacija Stranke rada i solidarnosti nastavit će pomagati ovoj obitelji u potrebi. Stoga apelira na sugrađane, osobito obrtnike da, u skladu s mogućnostima, doniraju hranu, sanitarije, stolariju ili druge potrepštine kako bi ova skladna obitelj vrijednih i poštenih ljudi, imala životne uvjete dostojne čovjeka!

Inače, ovo je nastavak dobrotvornog rada GO ove Stranke, u suradnji sa ŽO Stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, te zagrebačkim stranačkim organizacijama Gradske četvrti Gornja Dubrava i Mjesnog odbora Dobri dol. Koordinatorica zagrebačkih humanitaraca je mr. sc. Andreja Marcetić.

Podsjetimo kako su članovi izaslanstva stranačkih organizacija iz Zagreba, Sisačko-moslavačke županije i Siska, početkom mjeseca svibnja, posjetili Hrvatsku Kostajnicu i obiteljima čija je imovina uništena u elementarnoj nepogodi, darovali ono što im je u tom trenutku bilo najnužnije: madrace za krevete, 80 paketa higijenskih potrepština, posuđe, obuću i odjeću, te igračke za najmlađe stradalnike.