„Zadar treba pustiti da diše i da se razvija, a da bi to napravili potrebno je istinski decentralizirati Hrvatsku. To je zadaća za koju će se Kristijan Kapović boriti u Saboru. Za razliku od svih drugih stranaka, jedino je Koalicija za Premijera u IX. Izbornoj jedinci na prvo mjesto iznjedrila čovjeka iz Zadarske županije. Zato glasajte za svog čovjeka“, poručio je predsjednik Stranke rada i solidarnost i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić građanima okupljenima na Narodnom trgu u Zadru.

Istaknuo je kako za ravnomjerni razvoj Hrvatske ima dovoljno novca te da  ne treba ukidati općine  i županije.

„Hrvatsku treba osloboditi od neradnika, poslušnika i podobnih. Budite sigurni, kao što sam 7. rujna 2000. godine krenuo iz Kozari puteva, koji je tada bio najzabitiji dio gradske periferije, a danas se tamo živi kao i u centru Zagreba, tako će cijela Hrvatska izgledati za osam godina. Lažu oni koji kažu da treba ukidati općine i županije. Treba ukidati one koji to govore! Ima dovoljno novca, ali ga treba drukčije rasporediti. To je prava istina“, poručio je #Premijer.

Najavio je i da će na današnjoj sjednici Vlade  u Kninu usvojiti novi ustroj i raspored Ministarstava po Hrvatskoj, koja više neće biti centralizirana u Zagrebu.

„To znači da će se ministri morati malo ranije ustajati. Ali u životu ne uspijevaju najljepši i najpametniji. Uspijevaju oni koji se ranije ustaju, koji prije krenu i na cilj stignu prije drugih“, kazao je Bandić.

img_9888-copy

Upozorio je kako u Hrvatskoj nema novca kojim se može honorirati nerad i dijeli nezarađeno.

„To mora biti prošlost. Zato 11. rujna odlučujemo o sudbini Hrvatske“, kazao je #Premijer.

Kazao je i kako je svjestan animoziteta Dalmacije prema Zagrebu, koji je ponekad i razumljiv, ali je i napomenuo:

„Nije Zagreb kriv što Dalmacija stenje. Krive su sve prošle Vlade koje nisu donijele zakone da se istinski decentralizira zemlja. Mi ćemo to napraviti. Zato izađite na izbore i glasajte za djela i ostvarenja, a ne obećanja. Ako je Kristijan Kapović znao od Vira napraviti prekrasan grad, onda će se znati i u Zagrebu boriti za interese Zadra i Zadarske županije“, zaključio je #Premijer ispraćen gromoglasnim pljeskom okupljenih Zadrana.

Nakon Zadra, #Premijer je s kandidatima iz IX. Izborne jedinice posjetio Šibenik gdje se družio s građanima, a novinare je podsjetio da je na proteklih šest izbora, četiri puta pobjeđivao HDZ, a dva puta SDP.

img_9782-copy

„Svaki put oni su pobjeđivali za sebe, a narod je živio sve lošije. Zato je 11. rujna vrijeme da ljudi glasaju za sebe i da dobijemo Vladu koja će biti po mjeri građana ove zemlje, a na po mjeri vrhuški političkih stranaka. Zato sam i dnevni red i mjesto održavanja prve sjednice, kao i dislociranje Ministarstava po Hrvatskoj, napravio tako da se i po formi i po sadržaju razlikujemo od svih dosadašnjih Vlada“, kazao je #Premijer.

Nakon Šibenika, #Premijer je otputovao u Knin gdje će se održati prva sjednica nove Vlade RH.

Fotogaleriju iz Zadra pogledajte OVDJE.

Fotogaleriju iz Šibenika pogledajte OVDJE.