Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za premijera Milan Bandić u četvrtak navečer je na konferenciji za novinare reagirao na medijske objave kako je nakon nedavnog gostovanja na RTL Televiziji  izvrijeđao voditeljicu Mirjanu Hrgu.

„Pozivam ove koji su mi montirali to ili pokušali montirati da bi dan uoči zadnjeg dana kampanje mene ocrnili da sam ja ono što nisam. A ja mogu sve biti osim da ne simpatiziram i ne cijenim žene, dame. To je moj svijet, to je moj medij, to je moj smisao života. Ne pada mi na pamet da bi bilo koga vrijeđao. Ali, uvijek ću reagirati kada se god laže, insinuira i priča iz druge ruke. I zato molim one koji su ovo montirali da objave integralno”, kazao je je Bandić.

Pozvao je „one koji pokušavaju manipulirati s tim i montirati mi proces da ponovno puste tu snimku da hrvatski ljudi i građani to vide“, te je dodao kako ga je “posebno pogodio pokušaj montiranog procesa prema njemu, da ga se pokaže kao čovjeka koji je neodgojen, drzak, bezobrazan, seljak, netaktičan i čovjek koji nije zavrijedio da bude to što je”.

Objasnio je da traži da se objavi integralni razgovor jer mu, rekao je, “nije  ni na kraj pameti vrijeđanje bilo koga, a najmanje štovane voditeljice koju štujem i poznajem 25 godina”.

“Radi se o jednoj simpatičnoj ambicioznoj dami što je legitimno. Ja i ona smo tu isti. To je sukob ambicija. I to je dobro. Pitao je Krleža Augustina Ujevića zašto on njega ne podnosi, pa kaže on njemu – pa zato što dva genijalca ne mogu zajedno. E, sad ja ne znam tko je ovdje genijalac, tko je manji genijalac, ali opet ćemo mi zajedno”, istaknuo je Bandić.