U zagrebačkoj Dubravi u četvrtak je održan izborni skup stranačkih 365 organizacija Sesvete, Gornja i Donja Dubrava, Dugo Selo, Bjelovar i organizirano predstavljanje liste kandidata II. izborne jedinice.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić okupljenima je rekao kako su stvari kristalno jasne –  ako građani žele živjeti kao stanovnici Zagreba glasat će za Koaliciju za Premijera, a ako žele živjeti kao do sada, neka glasaju za one koji su ih dopeljali na prosjački štap.

„Nakon 11. rujna održat ćemo prvu sjednicu Vlade u Vukovaru, drugu u Kninu, a treću na Brijunima. Dislocirat ćemo ministarstvo poljoprivrede u Osijek, regionalni razvoj u Pulu, turizam u Dubrovnik, branitelje u Vukovar, ministarstvo obrane u Knin. Hrvatska se mora ravnomjerno razvijati. Nema sreće za ovu zemlju dok čovjek u Vukovaru ili Gospiću živi šest puta gore nego u Zagrebu. To nije Hrvatska za koju su se hrvatski sinovi borili“, poručio je #Premijer..

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca koji već tri i pol godine radi svoj posao volonterski, bez ijedne dobivene kune.

„A koliko su zarađivali „veliki volonteri“ i „neovisni igrači“ poput Bože Petrova? Ako gledate našu državnu televiziju, onda bi pomislili da i on radi volonterski. Ali to govori o nekim drugim ciljevima kojima su podređeni pojedini mediji, a koji se u početku ne mogu ni prepoznati“, kazao je „najštedljiviji gradonačelnik u Hrvatskoj“.

Lacković je poručio kako Hrvatskoj nema drugog puta osim rada i solidarnosti, a Đurđevac je dobar primjer kako se mogu pobijediti dvije velike stranke jer su tamo na zadnjim izborima osvojile zajedno 40 posto glasova.

„Budite uvjereni da će Koalicija „BM 365 – Stranka rada i solidarnosti“ u Đurđevcu osvojiti preko 50 posto, a u Podravini će biti najjača stranka jer će ljudi prepoznati da je Bandić rješenje, a svi ostali su problemi“, poručio je Lacković.

dubrava4

 

Marijan Tomurad, peti kandidat na listi “BM 365 – Stranke rada i solidarnosti” u II. izbornoj jedinici podsjetio je okupljene kako je i pokojni predsjednik Tuđman s ovog mjesta krenuo u pobjedu i utemeljio državu

“Neka ovo i nama bude simboličan početak za bolju budućnost. Zašto ćemo pobijediti na izborima? Zato jer smo drugačiji od onih koji su nas u cijelo ovo vrijeme lagali i doveli na rub očaja. Zbog njih naša djeca moraju odlaziti u inozemstvo trbuhom za kruhom. Doveli su nas do toga da moramo naći alternativu i našim ljudima osigurati bolje sutra. Ako netko to može napraviti, onda je to Milan Bandić, koji se dokazao svojim radom u proteklih 16 godina.

Sandra Petrž , šesta kandidatkinja na listi u II. Izbornoj jedinici objasnila je zašto na izborima treba zaokružiti Listu broj dva, koja će učiniti boljim život ne samo umirovljenicima, nego i svim građanima u državi.

„Ono što je za naše političke suparnike daleka budućnost u njihovim planovima, to je za našeg premijera sadašnjost. Ono što je u Zagrebu danas, to je upravo ono što naši politički suparnici predlažu. Dakle, to je za njih nedostižan san. Ono što on namjerava napraviti je da cijela Hrvatska bude poput Zagreba, a da Zagreb krene korak naprijed“, kazala je Petrž.

dubrava5

Na skupu je bio i Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i voditelj kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“, koje je, inače, najstarije kazalište slijepih na svijetu govorio je o problemima invalidnih osoba.

„Slijepe i invalidne osobe u Hrvatskoj žive ispod svakog ljudskog nivoa. No, Zagreb je jedan od prilagođenijih gradova u Europi i invalidne osobe koje žive u ostalim dijelovima Hrvatske bile bi sretne da žive u Zagrebu. Grad Zagreb zapošljava više osoba s invaliditetom nego sve državne institucije. Mislim da to dovoljno govori kolika je empatija i kolika je briga za osobe s invaliditetom na državnom nivou“, kazao je Perić i dodao kako kazalište „Novi život“ i danas postoji zahvaljujući Milanu Bandiću jer je njihov problem financiranja 2012. godine, kada im je država potpuno ukinula sredstva, Milan Bandić taj  problem „riješio za tri minute“.