Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera, Milan Bandić zajedno sa Slavkom Linićem, koalicijskim koordinatorom u VIII. izbornoj jedinici, Katarinom Toković, prvom kandidatkinjom Koalicije za Premijera u VIII. izbornoj jedinici, Ljubom Jurčićem, prvim kandidatom u VII. jedinici te ostalim kandidatima s liste, prošetao se u petak riječkim Korzom te predstavio sve kandidate s liste ispred brojnih okupljenih građana.

„Ovo je koalicija od pet stranaka koju podupiru i Matice umirovljenika i Savez invalida Hrvatske. Isto tako u našem je programu istaknuto pet  temelja na kojima Hrvatska počiva i koje treba afirmirati što prije. Prvo je znanje, obrazovanje, struka i kompetencija nasuprot onome što su HDZ i SDP promovirali u svojim mandatima. Svaki put kada su oni dobili izbore narod je izgubio te vas zato molim da glasate za sebe i za bolji život. Drugi temelj je obitelj i populacijska politika, treći temelj  je zaposlenost,  četvrti razvoj gospodarstva te na kraju policentrični razvoj Hrvatske. Ukoliko mi se ukaže povjerenje, obvezujem vam se da ću za četiri godine od Hrvatske napraviti razvijenu državu po modelu kakav već imamo u Zagrebu. Šest Vlada, koje su iza nas, napravile su od Hrvatske to što su napravile, opustošili su  i osiromašili građane, a pritom su jedni drugima držali ljestve pa i sada pripremaju veliku koaliciju. Najbolje bi bilo da se udruže jer su isti. Oni nude obećanja, a mi ostvarujemo. Stoga sam uvjeren da ćemo pobijediti“- rekao je #Premijer.

rijeka11

Ljubo Jurčić, prvi na listi Koalicije za premijera u VII. Izbornoj jedinici govorio je o gospodarskom programu te policentričnom razvoju Hrvatske kakav zagovara Koalicija.

„Hrvatska ima dovoljno resursa, ljudi, mora, rijeka i ostaloga pa gledajući u prosjeku i u odnosu na broj stanovnika ima više nego druge zemlje na svijetu. Jedina prepreka razvoju Hrvatske uvijek je bila neefikasna Vlada. Mi u koaliciji imamo ljude koji su se potvrdili da mogu efikasno upravljati na državnoj i lokalnoj zajednici. Naš cilj je u prve dvije godine podići  BDP na 4 posto, a u druge dvije do 7 posto. Sa stopom od 7 posto možemo udvostručiti BDP,  plaće i mirovine. Ne postoji niti jedan razlog da Hrvatska sa svim svojim ljudskim i materijalnim resursima ne ostvari ovakav rast, no za to postoji samo jedan uvjet, a to je efikasno vladanje. Uz te stope rasta imat ćemo besplatno zdravstvo i postati bogata europska zemlja. Naša koalicija ima i dugoročni strategijski program, a odnosi se na očuvanje okoliša, obrazovanje ljudi. Često se spominje da će nas EU fondovi razviti, no moram reći da nema zemlje koja se razvila stranim novcem. Vlada mora imati znanje i dobro vladati, a naša koalicija to jedino može“- rekao je Ljubo Jurčić.

rijeka8

Koordinator za VIII. Izbornu jedinicu Slavko Linić istaknuo je kako je upravo Milan Bandić dokazao svojim radom  kako se može postići gospodarski prosperitet, a pritom se brinuti i o malim i slabim ljudima te biti solidaran.

„Te iste karakteristike imaju i svih 14 kandidata u ovoj izbornoj jedinici. Na prvim mjestima su žene, zatim manjine i siguran sam da ova lista može dati velik doprinos da Milan Bandić nakon izbora postane premijer“, rekao je Slavko Linić.

Prva na listi u VIII. Izbornoj jedinici, Katarina Tonković, znanstvenica, ekonomistica, zaposlena  i majka dvoje djece okupljenima je predstavila sve kandidate.

„ Sve koji su umorni od politike pozivam da glasaju za nas jer je to glas za obrazovanje, gospodarski rast i bolji život. Želimo decentralizirati Hrvatsku u pet regija, želimo gospodarski rast i želimo biti rješenje za Hrvatsku jer imamo sve potrebne resurse i ljude“, rekla je Katarina Tonković.

rijeka5