Predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Milan Bandić u srijedu je u Đurđevcu predstavio izbornu listu za II. izbornu jedinicu, u kojoj je prvi kandidat. Kazao je kako je u Zagrebu zajedno sa svojim suradnicima i sugrađanima, položio sve ispite s peticom i sada želi isto učiniti u Hrvatskoj.

„Napravio sam toliko, da ako me Bog sutra uzme, iza mene ostaju projekti. Ali kako kaže narodna poslovica: Što će vam sve, ako nemate s kim to podijeliti“, poručio je #Premijer i savjetovao dvjema strankama koje se izmjenjuju na vlasti da se konačno ujedine.

„Mislim da bi bilo dobro da SDP i HDZ održe Kongres ujedinjenja. I da onda dvije godine Milanović bude premijer, a Plenković ide u Bruxelles. Nakon toga neka se gospodin Plenković vrati u Hrvatsku i bude predsjednik ujedinjene stranke SDP/HDZ, a gospodin Milanović neka ide u Bruxelles. Mislim da će se to i dogoditi nakon ovih izbora. A vas sve molim da na izborima glasate za sebe. Ako ljudi žele živjeti kao do sada, neka glasaju za one koji su ih doveli u ovu situaciju. A ako žele živjeti kao u Zagrebu, znači duplo bolje, onda neka glasaju za one koji su se dokazali u praksi“, kazao je #Premijer.

Na kraju je poručio kako ima dovoljno iskustva, snaga i vizije da bude dobar premijer. A za razliku od političkih konkurenata, svojom širine može okupljati ljude.

„Hrvatskoj treba normalan čovjek za premijera. Sve ostalo je priča“, kazao je Bandić.

djurdjevac3

Željko Lacković, „najštedljiviji gradonačelnik u Hrvatskoj” i drugi kandidat na listi Koalicije za Premijera u II. izbornoj jedinici, govorio je o potrebi razvoja kontinentalnog turizma naglasivši kako je Đurđevac s razlogom izabran da se taj dio Programa predstavi upravo u Đurđevcu.

„Naš Stari Grad Utvrda je spomenik kulture, a legenda o picokima je nematerijalno kulturno dobro. U razvoj kontinentalnog turizma treba ulagati. To je pokazao i turizam na moru gdje su napravljene prometnice i sva potreba infrastruktura i to sada daje rezultate. S naše strane, trebamo obogatiti turističku ponudu i u tom smislu možemo puno naučiti od Zagreba koji je posljednjih godina doživio turistički boom“ kazao je Lacković.

djurdjevac7

Sandra Petrž, kandidatkinja na listi BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u II. Izbornoj jedinici poručila je kako su nas sve dosadašnje Vlade „gledale u oči i lagale“.

„Ovu zemlju su do sada vodili krivi ljudi. I došlo je vrijeme da glasamo za onoga tko govori istinu, tko je dio naroda, za onoga tko vas ne laže“, poručila je Petrž.

markač

Nakon službenog dijela, #Premijer se sastao i s generalom Mladenom Markačem.