Milan Bandić, predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, bio je gost u Dnevniku Nove TV. Razgovor je vodila reporterka Ivana Brkić Tomljenović, koja je Bandića pitala o razlozima zbog čega misli da može biti premijer, kako misli izvući Hrvatsku iz gospodarskog ponora, što će novo ponuditi građanima, na što mogu računati umirovljenici i slabo plaćeni…

Bandić je kazao kako najsiromašniji u cijeloj Hrvatskoj mogu računati na beneficije kakve sada imaju najsiromašniji u Zagrebu.

“Onima koji imaju najnižu plaću treba povećati plaću za 10 posto, odmah u startu”, kazao je Bandić.

Nakon izbora je, kaže, spreman koalirati s onima koji su spremni interes građana Hrvatske staviti ispred stranačkih interesa, “ali držeći palicu i odgovornost za upravljanje Hrvatskom”. Nakon pet mandata na mjestu gradonačelnika Zagreba i pet saborskih mandata, osjeća se potpuno spreman za novi iskorak.

“Položio sam sve ispite u gradu Zagrebu. Sve sa čistom peticom. Sada želim položiti ispit sa peticom za upravljanje Hrvatskom, za donošenje odluka. Imam dovoljno odgovornosti, vizije, klikera, energije, odlučnosti i rezultata da jamčim da Hrvatsku mogu pokrenuti naprijed”, poručio je #Premijer.