Nakon predstavljanja liste za VIII. izbornu jedinicu na riječkom lukobranu, nezaobilazan je bio posjet i Islamskom centru na riječkom Viškovu.

“Sretan sam što sam danas ovdje u Rijeci sa svojim prijateljima Bošnjacima na ovom prekrasnom mjestu. Multietničnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost nema alternativu u demokratskom društvu. Grad Zagreb u tome prednjači i on to živi 365 dana u godini. Ja to živim cijeli svoj život, a intenzivno zadnjih 16 i pol godina”, poručio je okupljenima #Premijer.

Govoreći o različitostima, kazao je kako “nema ljepšeg ugođaja u srcu od onoga tko ima mjesta za drugog i drugačijeg”.

“Ako nemate taj osjećaj, molite dragog Boga da vam ga podari jer ćete biti najsretniji ljudi na svijetu”, kazao je Milan Bandić.

rijeka25

Nedaleko od džamije postavljena je spomen ploča s imenima Bošnjaka koji su dali život za Hrvatsku u Domovinskom ratu.

“Ovaj spomenik svjedoči o našoj zajedničkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Spomenik je korijen naših budućih uspjeha, a imena koja su uklesana u ovaj spomenik su jamstvo da se više nikada neće ponoviti ono što se zbilo prije desetak godina”, poručio je #Bandić

Kandidat s liste u VIII. izbornoj jedinici Ervin Jahić kazao je kako se “manjinac ne osjeća manjincem uz Milana Bandića”.

“Milan Bandić bio je prijatelj Bošnjacima i u zlo vrijeme. A tko se u takvim vremenima pokaže prijateljem, onda se to u miru samo može razvijati. I nisu samo Bošnjaci privilegirani što imaju takav odnos s Milanom Bandićem. On je empatičan čovjek koji sklon obespravljenima i marginalcima. Čovjek koji integrira i uvezuje u hrvatsko nacionalno tkivo sve njegove sastavnice”, kazao je Jahić.

jahic