Predsjednik „BM 365 – Stranke rada i solidarnosti“, Milan Bandić došao je u utorak popodne u Sveti Filip i Jakov gdje je prisustvovao svečanosti postavljanja ploče u znak zahvale Gradu Zagrebu i njemu osobno za donaciju za uređenje okoliša tržnice.

“Ovo je simbolična gesta i najmanje što smo mogli napraviti za Sveti Filip i Jakov. A Grad Zagreb ne bi ni na simboličan način uručivao darak bilo kojem dijelu Hrvatske da imamo pravu Vladu koja bi ravnomjernim gospodarskim razvitkom omogućila da se i van Zagreba živi kao i u Zagrebu. Ali budite uvjereni da će nakon 11. rujna to biti praksa”, kazao je Bandić okupljenim građanima.

filipjakov11

Osvrnuo se i na kritike nekih medija zbog ove donacije kazavši kako prigovaraju oni koji žele dijeliti Hrvatsku i poručio im da neće uspjeti u svojoj namjeri.

“Ako se budemo držali zajedno, nitko nas neće uspjeti posvađati. Ljudi koji rade javni posao trebaju spajati, a ne razdvajati. Za sebe kažem da imam Hajdučko srce i Dinamovu dušu”, poručio je Bandić u sportskom tonu i čestitao Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje u Riju.

“Sandra je moje drugo dijete i ponosan sam na nju. Više vrijedi njezin počasni krug u Riju s dignutom hrvatskom zastavom nego svi političari u zadnjih 26 godina”, kazao je #Premijer i poželio puno sreće jedriličarima i ostalim hrvatskim sportašima na Olimpijadi.

Načelnik općine Sveti Filip i Jakov, Zoran Pelicarić zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta i Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu, koji su na koncu pomogli da se uredi okoliš oko tržnice.

„ Ali to nije sve. Koncem lipnja obratio sam se gradonačelniku Bandiću i rekao mu da imamo velikih problema s opskrbom vode u zaobalju.  Pozvao me je u Zagreb i odmah sam preuzeo cistrenu. Moram reći da svaki dan 10 do 15 domova dobiva vodu zahvaljujući toj cisterni. A koristimo je i u gašenju požara“, kazao je Pelicarić.

U društvu Milana Bandića, u Sv. Filip i Jakovu bio je i nositelj liste “BM 365 – Stranke rada i solidarnosti” u IX. izbornoj jedinici Kristijan Kapović.

filipjakov10

U Sveti Filip i Jakov, Milan Bandić je stigao iz Bosanske Posavine gdje je i ove, kao i prijašnjih 16 godina, posjetio župu Cer kod Dervente, koja tradicionalno obilježava blagdan svoga nebeskog zaštitnika svetog Roka.

Tisuće raseljenih Posavljaka, od kojih mnogi danas žive i u Zagrebu, toga se dana okuplja u župi koja je tijekom  rata bila u potpunosti prognana i uništena.

Župnik je misno slavlje započeo riječima pozdrava i zahvale svima koji su svojim zalaganjem i konkretnom materijalnom pomoći zaslužni za novoizgrađene kuće i crkvu. Posebnu riječ zahvale uputio je dragom gostu i kumu župe Milanu Bandiću, koji je 2005.godine, kao gradonačelnik Zagreba, subvencionirao izgradnju pet kuća za povratnike iz Župe Cer.