Na tradicionalnu, 41. Trku na prstenac u istarskom mjestu Barban, čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić stigao je s koalicijskim partnerom i prvim na listi u VII. izbornoj jedinici Ljubom Jurčićem, te koordinatorom koalicije za VIII. izbornu jedinicu Slavkom Linićem.

#Premijer je Trku pratio iz svečane lože u društvu poredsjednice Kolinde Grabar Kitarović i tehničkog premijera Tihomira Oreškovića. U slavljeničkom ozračju Bandić je novinarima otkrio, kako kaže, strogo čuvanu informaciju, o dogovoru za stvaranje velike koalicije izmedu HDZ-a i SDP-a te pozvao građane da ne daju povjerenje onima koji su Hrvatsku i doveli u sadašnje probleme.

“Sve što se u Hrvatskoj događalo nakon Oluje, znači u posljednjih 21 godinu rezultat je vlasti dviju stranaka koje sad dogovaraju suradnju. Hrvatska je gospodarski i politički opustošena i ove stranke bi trebalo lustrirati. Oni su aktivni samo pred izbore, dok ja svojim radom 365 dana u godini dokazujem kako se može stvoriti prosperitet” – rekao je Milan Bandić te dodao kako bi se upravo u Istri trebalo otvoriti Ministarstvo regionalnog razvitka jer se Hrvatska treba razvijati policentrično i ravnomjerno.

barban9

Slavko Linić naglasio je pak kako je odlučio pomoći ovoj koaliciji jer ona okuplja ljude s imenom i prezimenom i koji su se već dokazali svojim radom.

“Osoba sam koja iznimno cijeni ono što je gospodin Bandić napravio u Zagrebu, veliki sam prijatelj i s Ljubom Jurčićem i Kristijanom Kapovićem. Sve su to ljudi koji su se dokazali kao sposobni i zato sam odlučio pomoći u VIII. Izbornoj jedinici. Na listi su na prvim mjestima žene i to vrlo sposobne i ja ću im pomoći svojim iskustvom” – naglasio je Linić.

Na barbanskoj trci bili su i kandidati koalicije “Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti” s liste za VIII. Izbornu jedinicu, na čelu s Katarinom Toković, prvom kandidatkinjom na listi.

barban5