„Relevantne stranke hrvatskoga bipolarnoga političkoga života „sve bi dale da su na mome mjestu“. Dale bi vlast na državnoj razini jer je Zagreb pola Hrvatske”, kazao je novinarima u srijedu predsjednik Stranke rada i solidarnost i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić.

Zamoljen da prokomentira kritike političkih protivnika kako “zloupotrebljava funkciju gradonačelnika za izbornu kampanju, #Premijer je odgovorio kako gradonačelnik ne može prestati obnašati svoju dužnost do izbora novog te je ironično dodao kako je “pred izbore 17. put „naštimao“ i Hanžekovićev memorijal, a zašto su izbori drugi vikend u devetome mjesecu to pitajte njih”.

Ustvrdio je kako HDZ i SDP  pripremaju veliku koaliciju kako bi nastavili i dalje raditi ono što rade posljednjih 20 godina.

“Neka se gospodin Plenković i gospodin Milanović pogledaju u „špigl“ i neka pogledaju Hrvatsku koju su demografski, gospodarski, etički, moralno i politički opustošili. Oni su postali sami sebi svrha. Građani ove zemlje njima su sredstvo, a ne cilj, dok su meni moji sugrađani i građani Hrvatske cilj”, istaknuo je.