Predstavljanju kandidata Koalicije za premijera u V. izbornoj jedinici na središnjem gradskom trgu u Vukovaru prisustvovao je #Premijer sa suradnicima.

Brojnim okupljenim Vukovarcima obratio se prvi na listi Koalicije za premijera Petar Bašić, istaknuvši kako mu je posebno drago što je Koalicija predvođena Milanom Bandićem svoju kampanju započela upravo u  Vukovaru.

„Mi ovdje trebamo čovjeka koji zna raditi, a ne pričati puste priče. Zato sam uvjeren da će građani 11. rujna masovno zaokružiti listu broj 2. Koalicije za premijera u V. Izbornoj jedinici.“- rekao je Petar Bašić.

Predsjednica Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti u Vukovaru Dr. Mirjana Semenić Rutko rekla je kako je jedan od glavnih ciljeva programa Koalicije da mladi ljudi ostanu u Hrvatskoj, posebno u Vukovaru.

„Mi u  Vukovaru želimo da naš grad ima jednake mogućnosti kao što imaju građani  Zagreba i ostalih gradova Hrvatske. Želimo povezati cijelu Hrvatsku. Stoga pozivam građane da zaokruže premijera koji je od Zagreba napravio jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Europi i koji se svojim radom dokazao u posljednjih 16 i pol godina“, rekla je Mirjana Semenić Rutko.

vukovar3

#Premijer Milan Bandić prisjetio se prvog puta kada je plavim vlakom došao u Vukovar nakon reintegracije 1997. godine te riječi predsjednika Franje Tuđmana .

„Tuđman je tada rekao: Ova materijalna razaranja ćemo lako obnoviti, ali duše Vukovaraca i zločin koji je posijan ćemo malo teže popraviti. Za ovo drugo je bio u pravu,  ali za prvo, na žalost, nije bio u pravu. Sramota je da željeznički kolodvor izgleda kao i prije devedesete. Isto tako je sramota da Vukovar mora doslovno žicati sredstva za obnovu vodotornja. Zagreb se može pohvaliti brojnim donacijama ovom herojskom gradu, kao na primjer kada smo poklonili autobus Komunalcu u Vukovaru, i tom sam prigodom drugi put bio u Vukovaru. Treći moj dolazak u Vukovar je bio kada sam prije dva tjedna predstavio svoj program. Nemojte  dopustiti da nakon 11. rujna i sedmi put prođu pusta obećanja bez pokrića i stranke koje su urušile Hrvatsku. Prisežem pred vama Vukovarcima da će prva sjednica Vlade biti u Vukovaru, a za četiri godine Vukovar će postati moderan europski grad prosperiteta. Ako vam je sada dobro glasajte ponovno za one koji su uništili Hrvatsku, a ako vam nije dobro glasajte za premijera Milana Bandića“ rekao je Milan Bandić.

vukovar4

Okupljenima se obratio i četvrti na listi u V. Izbornoj jedinici Ivica Nikolić, koji je rekao da se oduvijek pitao zašto građani grada Zagreba imaju bolje uvjete života od ostatka Hrvatske te je zaključio  da za to postoji samo jedan relevantan odgovor; zato što Zagreb ima Milana Bandića.