U srijedu navečer, u Gradskoj vijećnici u Sv. Ivanu Zelini održana je konferencija za novinare povodom pristupanja Filipa Ćurka, predsjednika GO HSLS-a Sv. Ivan Zelina, zajedno s članovima, Stranci rada i solidarnosti.

Na konferenciji su govorili županijski vijećnik i predsjednik GO Grada Zeline Dalibor Bastalac, predsjednik GO HSLS-a Sv. Ivana Zeline Filip Ćurak te predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dalibor Bastalac istaknuo je kako je ovo veliki dan za stranačku organizaciju u Zelini te da smatra kako će zajedno s novim pojačanjem budući posao odrađivati vrlo kvalitetno, boreći se odlučno i odgovorno za boljitak svojih sugrađana.

Bivši zamjenik gradonačelnika, diplomirani ekonomist Filip Ćurak, koji trenutno završava doktorat na temu ‘Razvoj gradova’ te obnaša dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Sv. Ivan Zelina, istaknuo je kako je vrlo važno razumijeti  projekte grada, ali i raditi na kvaliteti života svih građana.

‘Mislim da svi gradovi u Hrvatskoj i u Europi mogu učiti od vodstva Grada Zagreba. Važno je reći i da se Grad Zagreb ne može razvijati  ako se ne razvija prsten oko njega, ali se ni prsten oko njega ne može razvijati ako se ne razvija Grad Zagreb. Zato je bitno da gradovi kao što je Sv. Ivan Zelina, koji je mali grad sa skromnim financijskim sredstvima, pokuša od Zagreba uzeti sve ono što mu on može prožiti. To su zajednički projekti kao integralni prijevoz putnika, gospodarenje otpadom, vodovod istoka Zagrebačke županije s Gradom Zagrebom te cijeli niz gospodarskih, kulturnih i društvenih projekata koji su ključni za razvoj jedne i druge sredine. Sinergijom jedne i druge politike upravljanja možemo učiniti puno. Bit ćemo najglasnija i najkonstruktivnija oporba, jer spoj energije, iskustva i znanja koje mi imamo, siguran sam, nema niti jedna druga stranka u našem gradu’ – istaknuo je Filip Ćurak.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u svom je obraćanju između ostalog naglasio i kojih je to pet zagrebačkih modela na kojima se temelji uspjeh Grada Zagreba.

‘To su model demografske obnove, model zagrebačkog znanja i obrazovanja, model rada i zaposlenosti, zagrebački model solidarnosti i socijalne pravde te zagrebački model zajedništva i otvorenosti i sigurnosti grada.  To je pet uvjeta opstanka bilo koje jedinice lokalne samouprave. Kao što Rim bez svoje pokrajine nije Rim, tako ni Zagreb bez Zagrebačke županije nije Zagreb. Na tom tragu, u toj singeriji ovih pet modela zagrebačkih oplemenjenih sa modelima županije, treba se roditi nova vrijednost i bolja svakodnevnica za naše sugrađane. Uvest ćemo i kartu od 4 kn, ja molim Berulca, Bastaleca i evo sada i Filipa da krenete u pregovore s gradskom upravom da to zajedno napravimo, da sjednemo s gradonačelnikom i da to bude naš autentičan prijedlog, prijedlog Stranke rada i solidarnosti’ – kazao je Milan Bandić.

Konferenciji za medije nazočili su i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, glavni tajnik stranke Nenad Predovan i predsjednik županijske organizacije Zagrebačke županije Stranke rada i solidarnosti Zvonko Kunić.