Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u utorak je rekao da je Andreja Plenkovića, predsjenika HDZ-a sreo na posljednjem ispraćaju Jure Radića, gdje su razmijenili nekoliko riječi te ocijenio da će pregovori o suradnji doći “sami po sebi”.

“Sreli smo se, pozdravili i usput podijelili par riječi na sprovodu Jure Radića. Ali, neće tu biti problema. Pa, mogu sa svim ljudima razgovarati, a naročito s onima koji nose veliku odgovornost. Trebamo svi pomoći. Trebamo se okrenuti budućnosti kako bi hrvatski čovjek osjetio nešto od 13. Vlade. Ljudima treba bolja budućnost, ljudi trebaju bolje živjeti”, kazao je novinarima Bandić i dodao “a što se tiče pregovora, to će ovih dana samo po sebi doći. Ne treba ništa forsirati”.

Bandić je ocijenio i kako će ovi pregovori puno kraće trajati nego zadnji put “jer se zna pobjednik”.

“Mislim da mudrost, razboritost i odgovornost nalažu da ne gubimo previše vremena”, naglasio je.

Upitan koliko je moguće da HDZ složi Vladu bez Mosta, Bandić je odgovorio dkako to treba prepustiti narednim danima.

“Mislim da ne treba nitko nikoga ucjenjivati. Mora se oformiti stabilna Vlada koja će znati odgovoriti izazovima vremena i prema susjedima i prema Europi, ali i na domaćem terenu. Uvjeren sam da će to Plenković znati napraviti. Čovjek nije opterećen ničim, novo lice je na čelu stranke koja je dobila izbore. Koalicijski partneri trebaju reći koje su programske smjernice slične sa programskim smjernicama pobjedničke stranke, “nivelirati” nijanse te napraviti odgovornu i stabilnu Vladu “, istaknuo je Bandić.