U Molvama je večeras osnovana Županijska organizacija Koprivničko- križevačke županije Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Predsjedništvo Županijske organizacije Koprivničko – križevačke Stranke rada i solidarnosti čine: predsjednik Tomislav Raič, zamjenice predsjednika Sanja Vujčić i Jasmina Kopljak, tajnica Martina Gregurek te članovi: Filip Vujčić, Valetina Tušek, Martina Lovrić, Željko Lodeta i Mateo Kocijan.

Predsjednik Tomislav Raič je u svom govoru napomenuo da su do sada osnovane 3 Gradske organizacije i 5 Općinskih organizacija te se Stranka rada i solidarnosti nastavlja širiti na ovom području. Spomenuo je da je osnovan Forum mladih Stranke rada i solidarnosti u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima. „Moram nastaviti slijediti stope Grada Zagreba, imamo pravac moramo ga samo hodati i slijediti“ poručio je nazočnima predsjednik Tomislav Raič.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u svom govoru osvrnuo se na rad Stranke rada i solidarnosti te je usporedio sa njivom: „Mi smo ovdje obradili 3 velike njive,  5 malih i ostalo nam je još 22 male njive i nećemo se smiriti dok korov i ledinu ne uzoremo u još 22 male njive, tj. 22 općine jer mi to možemo i mi to hoćemo“.

Osvrnuo se na izjavu izbornika Zlatka Dalića i usporedio nogometnu reprezentaciju sa Strankom rada i solidarnosti: „Kada je otišao Portugal, Španjolska, Argentina, Brazil, Njemačka iz Moskve, najbolji su otišli a ostali su šljakeri. Ne pobjeđuju oni koji su najbolji nego najvrijedniji i ne dođu na cilj oni koji su najbrži nego oni koji malo prije krenu i zato ćemo mi malo prije krenuti i kao vatreni ćemo dobiti tu utrku.“ Cilj programa Stranke rada i solidarnosti je da ostali ljudi u Republici Hrvatskoj žive kao u Gradu Zagrebu, kada bi živjeli ostali bar 50 % kao u Gradu Zagrebu, Hrvatska bi bolje živjela – poručio je za kraj predsjednik stranke Milan Bandić.

Skupu su nazočili: predsjednik stranke Milan Bandić, glavni tajnik Stranke Nenad Predovan, član predsjedništva stranke i operativni tajnik stranke Dalibor Bastalec, Mira Božić – predsjednica Foruma žena Stranke rada i solidarnosti, predsjednik Gradske organizacije Koprivnica i povjerenik za Koprivničko – križevačku županiju Tomislav Raič,  predsjednica Gradske organizacije Đurđevac Sanja Vujčić, Jasmina Topljak – predsjednica Gradske organizacije Križevci te brojni drugi koji su svojim prisustvom dali podršku novoosnovanoj Županijskoj organizaciji stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kulturno umjetničko društvo Grgur Karlovčan – Općina Kalinovac svojim plesom i pjesmom je uveličalo osnivanje Županijske organizacije Koprivničko – križevačke županije Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Tekst napisala: Maja Sertić

Fotografije slikao: Nebojša Bulka