Dana 20. prosinca 2017. u Pokupskom je predstavljena novoosnovana općinska organizacija stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Predsjednik Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti Pokupsko je mladi Ivica Šubert, a potpredsjednica Martina Jelekovac. Za tajnicu je izabrana Ana Šubert.

Na predstavljanju je govorio predsjednik stranke Milan Bandić koji je čestitao vodstvu novoosnovane organizacije te zaželio puno uspjeha u radu uz želju da se na temeljima na kojima počiva Stranka rada i solidarnosti nastavi izgradnja projekata koji su preduvjet za podizanje kvalitete života ljudi na području Općine Pokupsko.

Zvonko Kunić, predsjednik županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti, najavio je županijske stranačke inicijative i projekte. Prije svega smatra da je od iznimne važnosti inicijativa da se u Župnijski proračun uključi i program sufinanciranja nabave školskih udžbenika obzirom da u Zagrebačkoj županiji ima i općina koje nisu u mogućnosti financirati nabavu školskih udžbenika.

Predstavljanju organizacije nazočili su: Nenad Predovan, glavni tajnik stranke, Dalibor Bastalec, povjerenik stranke za Zagrebačku županiju, članovi gradskih i općinskih županijskih organizacija.
Skupu je nazočio i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić koji je izrazio želju za uspješnom suradnjom s novim političkim snagama na području Općine Pokupsko.