U srijedu, 4. 7. 2018. predstavljena je novoosnovana Općinska organizacija Stranke rada i solidarnosti u Općini Pušća. Nakon tople dobrodošlice domaćina uslijedio je službeni dio.

 
Za predsjednicu Općinske organizacije izabrana je gđa. Lucija Bernardić Mihalinec, potpredsjednica je gđa. Suzana Studak a tajnica gđa. Brigita Novokmet. Članovi predsjedništva su g. Branimir Vukojević i g. Božidar Barimac.

Dobrodošlicu svim gostima prvo je poželjela novoizabrana predsjednica; ” Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabrana za predsjednicu Općinske organizacije Općine Pušća. Uz mene je jedan mladi, perspektivni i kvalitetni tim koji je odlučio politički se angažirati i raditi u korist stranke te svih sugrađana.Također cijenim i veliku podršku načelnice gđe. Anđele Cirkveni.”

Nadalje, zadovoljna suradnjom Grada Zagreba i Općine Pušća jasno je iznijela plan svog tima;” Naši ciljevi bit će jasno definirani i temeljiti će se na načelima stranke rada i solidarnosti. Smatramo da se jedino uz konstantan rad mogu postići i veliki rezultati te da se isključivo radom može utjecati na razvoj, kvalitetu i zadovoljstvo života svih građana a posebice zajednice u kojoj djelujemo. Uvjerena sam da ćemo sa iskustvom, znanjem i energijom puno toga postići i puno toga dati.” -izjavila je gđa. Lucija Bernardić Mihalinec.


Mladom timu svoju podršku iskazao je i predsjednik HDZ-a Pušća g. Dario Vugec; ” Naša stranka je Pušća. Vjerujem da uz ovu mladost zajedničkim snagama možemo puno toga učiniti za Pušću bez obzira tko je u kojoj stranci i zato vam želim puno sreće i uspješan rad.”
Čestitkama se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Pušća g. Anđelko Ždravac uz poruku i želju da novi tim doprinese pluralizmu i boljitku Općine Pušća.

Marljivi novoosnovani tim s nestrpljenjem je dočekao i govor predsjednika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića;” Predsjednici i njenom timu želim da što prije stasaju , da sa svojim idejama pridonose radu Stranke rada i solidarnosti. Naš jedini problem je naše ime. Hrvatskoj trebaju samo dvije stvari, rad da bolje živimo i solidarnost onima koji nemaju dovoljno za život da im pomognemo. Uvjeren sam da ćemo surađivati na dobrobit Općine Pušće i da ćemo riješiti svaki problem. “
Svoj motivirajući govor predsjednik stranke završio je riječima po kojima je najpoznatiji na političkoj sceni ;”Idemo delat!

Veliko iznenađenje uslijedilo je odmah nakon kada je zapjevao zbor Udruge umirovljenika Pušća. Uz pjesmu i slastice koje su mještani pripremili druženje se nastavilo a naravno razmjenjivale su se ideje i savjeti.
Predstavljanju su prisustvovali i glavni tajnik Stranke Nenad Predovan, član predsjedništva Dalibor Bastalec, predsjednik GO Grada Zaprešića Josip Držaić, Predsjednik OO Bistra Dragutin Žiljak, predsjednik GO Dugo Selo Pave Vukelić te predstavnici lovačkog društva, umirovljenika, KUD-a i brojni drugi.

tekst i fotografije; Kristina Smetko