U četvrtak, 26. listopada, u Društvenom domu Klinča Sela predstavljena je novoosnovana Općinska organizacija Klinča Sela na čelu s predsjednicom Kristinom Šoški.

Predstavljanju su uz goste nazočili i glavni tajnik stranke Nenad Predovan, predsjednik GO Grada Velike Gorice Stranke rada i solidarnosti i Županijske organizacije Zagrebačke županije Zvonko Kunić te predsjednik stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednica novoosnovane stranačke organizacije Kristina Šoški u svom je govoru naglasila:

‘Kao što je poznato svim mještanima naše Općine, svakodnevno se susrećemo s mnogim izazovima. Najbolji primjer uspješnog savladavanja problema vidimo u načinu vodstva Grada Zagreba i gradonačelnika Bandića koji puno ulaže u mlade preko besplatnih udžbenika, izgradnje škola i vrtića, stipendija i sličnog. Smatramo da i našoj djeci kroz iste programe treba pomoći. Prošle godine dobili smo novu školu, no pojavio se problem školske dvorane. Djeca treniraju u lošim uvjetima a problem je i oprema. Također, bitno je reći da u našoj općini djeluje niz udruga: vatrogasci, lovačka društva, mažoretkinje te kulturno – umjetnička društva. Narodna nošnja Kupinečkog kraja proglašena je najljepšom narodnom nošnjom Hrvatske, a imamo i bogato kulturno-povijesno naslijeđe koje zbog nedostatka sredstava ne možemo dovoljno promovirati. Imamo i problem slabe povezanosti našeg kraja sa Zagrebom, što predstavlja problem školarcima i zaposlenima pri odlasku u školu i na posao. Mi smo općina koja može puno ponuditi u turističkom i gospodarskom smislu pa se nadam da ćemo zajedničkim radom i suradnjom uspijeti unaprijediti naš kraj.’

Predsjednik stranke Milan Bandić čestitao je novim stranačkim prijateljima na priključenju Stranci rada i solidarnosti te istaknuo:

‘Mi smo mlada stranka, ali gdje god da samo se formirali ostvarili smo značajan rezultat. U Saboru imamo više zastupnika u našem Klubu nego stranke koje su stare i po sto godina. Uvjeren sam da će ova stranačka organizacija u Klinča Selu raditi izvrsne stvari za ljude u ovom kraju. To i je naša zadaća. Želim da se što prije prepozna rad i stil rada Stranke rada i solidarnosti u Klinča Selu.’