Večeras smo u Rovišću nedaleko od Bjelovara predstavili novoosnovanu Općinsku organizaciju Stranke rada i solidarnosti.
Predsjednik nove organizacije je Darko Lovrić, a potpredsjednik Damir Križan. Za tajnika je izabran Luka Krezo.

Predsjednik Darko Lovrić predstavio je svoj tim te izrazio ambiciju za pokretanjem niza projekata za razvoj općine Rovišće.

”Iskusni ljudi iz svojih područja rada uključit će se u razvoj ove općine upravo na području svog profesionalnog posla. Samo zajedničkim snagama solidarnosti i radom pretvorit ćemo ovu našu županiju u područje dobroga življenja. To možemo samo uz potporu predsjednika Stranke rada i solidarnosti gospodina Milana Bandića i njegovih suradnika” – izjavio je Darko Lovrić.

Predstavljanju ove organizacije nazočio je i predsjednik Stranke Milan Bandić koji pozdravio sve prisutne te iskazao veliko zadovoljstvo što je nova organizacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji osnovana baš u Rovišću koje je kao i Zagreb multikulturalno, multikonfesionalno i multietično što je jedan od najvećih uspjeha današnjice.

Istaknuo je da je tajna uspjeha samo u radu i empatiji prema onima koji su u potrebi.

”Samo rad i solidarnost mogu izvući Hrvatsku iz krize. Kad kažemo solidarnost mislimo na empatiju prema onima koji se u utakmici rada i kapitala nađu na margini.

Pet stupova na kojem svako društvo treba počivati su: demografska obnova, znanje i obrazovanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i socijalna pravda te otvorenost i sigurnost. Nama je preostalo da stavimo sebe više u zonu odgovornosti da Hrvatsku, konačno, koja je slobodna, neovisna i demokratska, učinimo i poželjnom zemljom, gdje će mladi ostajati, koja će biti gospodarski puno prosperitetnija”- istaknuo je predsjednik Stranke Milan Bandić.

Na osnivačkoj skupštini ove organizacije bio je i veliki broj mladih, toliko da je osnovan i Forum mladih  Rovišće Stranke rada i solidarnosti.

Predstavljanju organizacije prisustvovali su i glavni tajnik Stranke Nenad Predovan, član predsjedništva i operativni tajnik Dalibor Bastalec, predsjednik GO Dugo Selo Pave Vukelić te brojni drugi prijatelji Općine Rovišće.