U Vukovaru je u utorak, ispred neobnovljene zgrade Željezničkog kolodvora, predstavljena Koalicija za Premijera i potpisan Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima između BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Narodne stranke: Reformisti, Novog vala – Stranke za razvoj, HSS-a Stjepan Radić i Bloka umirovljenika zajedno. Sporazum su potpisali čelnici stranaka: Milan Bandić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika.

„Ovo je koalicija znanja, struke i kompetencije. Ovo je koalicija rada, solidarnosti, zajedništva i odlučnosti. 11. rujan neka ljudi iziđu na izbore i glasaju za sebe, za bolji život. Ako žele živjeti kao što žive građani Zagreba, neka glasaju za Koaliciju za Premijera.  Ukoliko žele glasati za eksperimente, neka glasaju za one koji su ih doveli na prosjački štap. Svatko je kovač vlastite sreće, kazao je Bandić.

Govoreći o razlozima zbog čega su za predstavljanje Koalicije izabrali upravo željeznički kolodvor u Vukovaru, gdje je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman stigao Vlakom mira u lipnju 1997. godine, Milan Bandić je kazao kako je to mjesto simbol otpora, patnje i hrvatske pobjede.

„Ovo je sramota. A za to su odgovorni oni koji i ovaj puta pretendiraju da preuzmu odgovornost za Hrvatsku. A ništa nisu napravili kroz sve Vlade u kojima se izmjenjuju zadnjih 26 godina. To je davno trebalo „popeglati“ da izgleda kao Jelačić plac. I bit će nakon 11. rujna jer ova je Koalicija jamstvo da će Hrvatska napokon krenuti pravim putem. Hrvatska zaslužuje ravnomjeran razvoj, istaknuo je Bandić.

Na koncu je poručio okupljenima kako se „vidimo krajem rujna ili početkom listopada na prvoj sjednici Vlade u Vukovaru“.

IMG_4020 copy

Predsjednik Narodne stranke: Reformisti, Radimir Čačić istaknuo je kako je zajedničkih nazivnik ovih pet stranaka to što „cijenimo rezultat, sposobnost, energiju i spremni smo za preuzimanje odgovornosti“.

„Okupljajmo ljude, ne dijelimo ih. Na prošlim izborima se jasno pokazalo ogromno razočaranje hrvatskih građana i lijevim i desnim, kao i dokazana nesposobnost i lijevih i desnih. To potiče građane da glasaju za centar i da rješenje traže izvan tih ideoloških polova“, kazao je Čačić.

IMG_4081 copy

Čelnik Novog vala – Stranke razvoja Ljubo Jurčić poručio je kako Koalicija Za Premijera jedina može formirati sposobnu Vladu koja će organizirati neiskorištene resurse i nezaposlene ljude kako bi dvostruko povećali proizvodnji i osigurali dvostruko veći standard.

„Za upravljati državom treba imati iskustvo, znanje i energiju. I to ni u jednoj drugoj koaliciji nećete naći. Te koaliciji i stranke vode pripravnici kojima je to prvi posao. U našoj Koaliciji za premijera naći ćete iskustvo, znanje i iskustvo”, kazao je Jurčić.

Jurica Šoić, predsjednik HSS Stjepan Radić, kazao je kako je njegova stranka prepoznala Milana Bandića „.kao jedinu opciju koja radi“.

„Grad Zagreb se hrani sa svojih sela, sa svog dvorišta. I to ćemo prenijeti na cijelu državu. Znamo da je Milan Bandić jedini sposoban voditi državu pravim putem. I da zna delati“, poručio je Šoić.

Čelnik Bloka umirovljenika zajedno, Milivoj Špika istaknuo je kako su umirovljenici u Hrvatskoj oduvijek marginalizirani i za njih se pokazuje interes samo u izborno vrijeme.

„Ovoga puta bit će drugačije i umirovljenici će biti potrebni i nakon izbora jer ćemo realizirati njihove ideje. Zato treba glasati za premijera Milana Bandića. Gospodin Bandić upravlja Zagrebom na način na koji naši konkurenti planiraju to napraviti za četiri godine. Dakle, ono što je za njih budućnost, za Zagreb i za našu Koaliciju je sadašnjost. Ukoliko želimo da nam bude bolje, nema prijepora – Milan Bandić je osoba koja se dokazala rezultatima. Ostali pretendenti su početnici“, kazao je Špika.