Danas smo predstavili novoosnovanu organizaciju Grada Gospića kao prvu po redu u Ličko-senjskoj županiji. Sve je počelo posjetom predsjednika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića manifestaciji pod nazivom ”Jesen u Lici”. Nakon obilaska štandova izlagača na jednom od najvećih sajmova u regiji i druženja s građanima u gospićkom Hotelu Ana uslijedilo je predstavljanje.

Za predsjednicu organizacije izabrana je Danijela Bogić, za potpredsjednika Milan Paripović, a tajnica je Ivanka Dejanović.

Predsjednica novosnovane organizacije Danijela Bogić u svom obraćanju istaknula je kako je glavni razlog osnivanja Stranke u Gospiću potreba za rješavanjem pitanja na koja građani do sad nisu imali kvalitetne odgovore, a što je posljedica vođenja nedovoljno dobre politike.

“Odlučili smo osnovati stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, a naše prioritetne politike će biti ekonomski razvoj, zaštita rada, i to ponajprije u realnom sektoru kao i zaštita prava ugroženih i nemoćnih. Obzirom da je grad Zagreb glavni grad RH i najrazvijenije područje u državi odlučni smo u primjeni njihovih iskustava, znanja i vještina u ostvarenju svojih ciljeva. Gradsku organizaciju u Gospiću čini 40% žena, 50% fakultetski obrazovnih i 100 % ljudi koji žive od svog rada. Naša organizacija će imati svoje prostorije u ulici popa Frana Binićkog i svim građanima ćemo biti dostupni od 0-24 sata” izjavila je predsjednica Danijela Bogić.

Skup je posjetio i od nedavno nezavisni župan Darko Milinović.

“Gospić od ovoga može samo imati koristi. Većina gospodarskog razvoja RH nalazi se u Zagrebu i ako ovakav jedan čovjek dolazi danas ovdje i ima svoju stranku onda svi mi ovdje bez obzira na boju političkog dresa možemo imati koristi. Drago mi je da je gospodin Bandić posjetio i sajam ”Jesen u Lici”. Ličko-senjska županija će od danas i uz pomoć ove stranke provoditi projekte koji su bitni za razvoj županije. Novoosnovanu stranku u Gospiću pozivam na suradnju i partnerski odnos” izjavio je župan Darko Milinović.

Uz župana skupu se obratio i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević koji je pozdravio skup, te se zahvalio na jačanju pluralne demokracije u Gospiću koja je nužna na ovim prostorima kako bi se dao pokretački impuls za razvoj Grada Gospića i cjelokupne Ličko-senjske županije.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić nije krio zadovoljstvo popunjenom dvoranom hotela te je u svom obraćanju izjavio:

”Tajming je u javnom životu i politici od izuzetne važnosti jer onaj tko zna čitati znakove vremena i to prepoznati može i puno toga napraviti za zajednicu. Moramo jačati pluralnu scenu, ne samo Gospića, nego i cijele RH. Želim da ono što radimo u Gradu Zagrebu preslikamo na cijelu domovinu, da služimo građanima i da budemo rješenje.

Danijela, sad nema labavo, Karlo je Karlo, župan je župan i ne daj im mira. Ne smijemo zaboraviti ni sve one koji su branili našu domovinu, a Gospić je uz Vukovar, Petrinju i Knin možda najviše pretrpio. Budite uvijek rješenje, nikad nemojte rušiti, pomozite. Konfucije je davno rekao da jamstvo uspjeha nije u tome da radite ono što volite, već da volite ono što radite, a važno je i jedno i drugo. Tajna uspjeha je da širinom okupljanja okupimo ljude koji su profesionalci i koji znaju delati, bez obzira na stranačku pripadnost” izjavio je Milan Bandić.

Ovom prigodom Milan Bandić uručio je donaciju Društvu Naša djeca Gospić koji će dio donacije proslijediti Dječjem odjelu gospićke Opće bolnice.

Predstavljanju je nazočio i glavni tajnik Stranke Nenad Predovan, potpredsjednici Županijske organizacije Zagrebačke županije Pave Vukelić i Josip Držaić, predsjednica GČ Trnje Katarina Milković, predsjednik GČ Donji Grad Marijan Oljica, general Vlado Šindler, pročelnik GU za upravljenje hitnim situacijama Pavle Kalinić, pročelnica GU za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, povjerenik GČ Črnomerec Patrik Šegota te brojni drugi prijatelji i članovi.

Cijeli govor predsjednika Stranke Milana Bandića možete pogledati ovdje: