Večeras su mladi iz Foruma mladih 365 napunili prostor Stranke rada i solidarnosti i s nestrpljenjem očekivali predavanje doc.dr.sc. Olivere Jurković Majić o komunikacijskim vještinama. Doc.dr.sc. Olivera Jurković Majić je iskusna profesorica i veliki profesionalac iz područja poslovne komunikacije od koje svatko može mnogo naučiti.

Ulaskom u prostoriju doc.dr.sc. Olivera Jurković Majić je svojom pozitivnim stavom i otvorenošću prema mladima željnih znanja izmamila osmijeh na lica. Pozitivna atmosfera se osjetila u zraku. Udijelila nam je instant savjet:“Najbolje sredstvo protiv treme su poznata lica u publici.“ Naime doc.dr.sc. Olivera Jurković Majić je predavala nekolicini okupljenih u Prvoj ekonomskoj školu u Zagrebu i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta.

Ubrzo je sve prisutne došao pozdraviti i gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik stranke Milan Bandić. Poželio nam je ugodno druženje i poručio da je za uspjeh potrebno: 30% talenta, a 70% “šljake“. Talent bez “šljake“ ostaje samo talent, a tajni začin je ljubav prema poslu.

Doc.dr.sc. Olivera Jurković Majić je počela predavanje podjelom komunikacije na verbalnu i neverbalnu. Uspostavljamo kvalitetne odnose govorom, sposobnošću stvaranja odnosa komuniciramo na različite načine, usmeno i pismeno. Važno je napomenuti da neverbalna komunikacija nije pod našom kontrolom i da nas ona odaje. Stoga treba pripaziti na body language.

Način komunikacije je dio osobnosti svakog pojedinca kojeg svatko za sebe mora osvijestiti i njegovati uz poštovanje tri uvjeta : jasnoća, sažetost i uljudnost. To je identitet svakog pojedinca te se treba njime ponositi i odvojiti od mase.

Doc.dr.sc. Olivera Jurković Majić ima jedinstven način komunikacije kojom drži publiku budnom i zainteresiranom.

Koristi naglašavanje određenih riječi u rečenici, kratke pauze kako bi naglasila najbitnije.

Cilj ovog predavanja je bio shvaćanje važnosti komunikacijskih vještina i upoznavanje sa osnovnim pojmovima, međusobno upoznavanje, ali i zainteresirati za učenje o komunikaciji (što se postiglo u potpunosti). Ostvarili smo dobru međusobnu komunikaciju, smijeha nije nedostajalo i stvorili temelj za daljnja druženja i učenje.

Pozabavili smo se logom i bojama stranke Milan Bandić 365. Došli smo do zaključka da je ključ zajedništvo, ali da isto tako svatko u stranci Milan Bandić 365 treba pronaći jedan segment koji voli i koji radi najbolje te mu se posvetiti i na taj način doprinijeti radu stranke.

Možemo zaključiti da je komunikacija izuzetno bitna u svakodnevnom kako privatnom tako i poslovnom životu. Sve se uči tako i komunikacija, trebamo biti otvoreni za učenje.

„Za tri dana komunikacije treba mi pet dana pripreme, a za pet dana govora treba mi tri minute“. W. Churchill

 

Tekst napisala: Maja Sertić