U srijedu, 21. travnja, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba i obnašateljica dužnosti predsjednika Stranke rada i solidarnosti dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, zajedno s nositeljima lista za gradske četvrti, predala je u sjedište Izbornog povjerenstva na Zagrebačkom velesajmu kandidacijske liste Stranke rada i solidarnosti za 17 vijeća gradskih četvrti i 215 mjesnih odbora u Gradu Zagrebu.

Nakon predaje lista, pred okupljenim novinarima istaknula je kako je Stranka rada i solidarnosti prije mjesec i pol dana pretrpila tragičan gubitak svog predsjednika i kako su joj nakon toga mnogi predviđali raspad, ali je danas pokazala da je stožerna stranka u političkom životu Grada Zagreba te da je i ovoga puta čvrsto odlučila krenuti u izbore ponovno tražeći podršku od građana.

“Život u gradu Zagrebu je ugodan i kvalitetan, ali to ne znači da ne možemo bolje. U tom smjeru smo kreirali i naš program koji govori o socijalnoj i demografskoj politici, o kvaliteti života i rješavanju prometnih problema, o zbrinjavanju otpada u gradu Zagrebu te kako na što bolji i transparentniji način u procese odlučivanja uključiti naše sugrađane. Nadam se da će građani naš program još jednom ocijeniti kao najkvalitetniji!”, dodala je kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević te naglasila kako će i ona sutra predati svoju kandidaturu za gradonačelnicu te zamjenike gradonačelnice.