13. siječnja 2022.

Potpora demografskim mjerama Grada Zagreba

Tomašević je ukinuo korištenje Mjere roditelj odgojitelj svima koji su se dragovoljno odlučili za tu demografsku mjeru i pod transparentnim i jasnim uvjetima potpisali je s Gradom Zagrebom. Time je ukinuo stečena prava korisnika – danas njima, sutra tko zna kojima.

U “igri” je puno više od dvojbenog zakonskog postupanja i bešćutnog odnosa prema korisnicima stečenog prava, to je i prvorazredno političko pitanje za Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb.

Pozivamo vas da se aktivno uključite u javno savjetovanje vezano za vraćanje demografske mjere roditelj odgojitelj za sve korisnike koji su stekli pravo njenoga korištenja sukladno odlukama/zaključcima iz 2016. i 2018. koje su potpisali s Gradom Zagrebom.

Obrazloženje, formular za vaše očitovanje i sve popratne dokumente naći ćete na službenoj Web stranici Grada Zagreba na poveznici:

https://zagreb.hr/nacrt-prijedloga-odluke-o-stavljanju-izvan-snage-o/176691

Postupak je sljedeći:

s gornje stranice skinete Obrazac sudjelovanja javnosti u internetskom savjetovanju, popunite tražene podatke (vaše ime i prezime te email adresa ili drugi kontakt), te vaš stav vezan za demografsku Mjeru roditelj odgojitelj.

Ispunjeni obrazac pošaljite na slušbenu email adresu javnog savjetovanja: roditeljodgojitelj@365ris.hr

Javno savjetovanje otvoreno je do 11. veljače 2022.

Obrazac možete skinuti (kliknite ba Preuzimanje.DOC 50 KB) na računalo ili mobitel i na donjoj poveznici, ispunite ga i pošaljite na navedenu email adresu.

 

Preuzimanje (DOC, 50KB)