Tradicionalna podjela maslinovih grančica uoči blagdana Cvjetnice, blagdana koji se slavi kao spomen Isusovog ulaska u Jeruzalem prije muke i raspeća na križu, obilježena je i ove godine na ulicama Zagreba.

Tom je prilikom obnašateljica dužnosti predsjednika Stranke rada i solidarnosti dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević posjetila Sesvete te zajedno sa Ženama 365 i predstavnicima organizacije GČ Sesvete, Sesvećankama i Sesvećanima dijelila maslinove grančice.

„Zahvaljujem se svim svojim kolegicama i kolegama iz Stranke rada i solidarnosti koji i ovoga puta s našim sugrađanima dijele radost najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa. Sutra na Cvjetnicu blagoslovit ćemo maslinove grančice i u naše domove unijeti radost novog života “ rekla je dr. sc. Pavičić Vukičević izrazivši nadu da će svi Uskrs provesti u krugu svojih i obitelji i sa svojim najmilijima.

Naročito se osvrnula na sve one obitelji koje su pogođene prošlogodišnjim potresom te čije su kuće i stanovi tom prilikom oštećeni.

„Izražavam veliku nadu da ćemo zajedničkim naporima uspjeti omogućiti svim tim ljudima da se što prije vrate  u svoje domove i da obnove svoje kuće. To je moja poruka svima onima koji se proteklih tjedana i mjeseci svađaju u medijskom prostoru. To neće podići ljudima krov nad glavom“- istaknula je dr.sc. Pavičić Vukičević te napomenula kako nema smisla kontinuirano prebacivati krivnju s jedne strane na drugu, jer od toga oni kojima je pomoć potrebna nemaju nikakve koristi.

„Moramo biti svjesni da smo ovdje zbog svojih sugrađana, da smo mi njihovi zaposlenici, a oni su naši poslodavci. Mi ćemo i dalje činiti veliki pritisak kako bi fond za obnovu što prije ugovarao radove i vraćao ljudima sredstva i tako zajedničkim snagama vratili stari sjaj našem gradu“ kazala je.

„Pred sutrašnji blagdan Cvjetnice, želim svima osobni mir, mnoštvo obiteljskog zadovoljstva, sreće i puno zdravlja“ poručila je na kraju dr. sc. Pavičić Vukičević.