U nedjelju, 2. travnja, Stranka rada i solidarnosti piknikom na Bundeku pod nazivom ‘Dan solidarnosti i zajedništva’ proslavila je svoju drugu obljetnicu osnutka.

Pikniku su nazočili brojni uzvanici, vodstvo stranke, predsjednici i predstavnici stranačkih organizacija pristigli iz općina, gradova i županija iz cijele Hrvatske, zastupnice i zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, mnoge istaknute osobe iz javnog i društvenog života te brojni članovi stranke, simpatizeri i građani.

Ovom prigodom predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je emotivan govor u kojem je između ostalog naglasio:

‘Postoji nešto što odredi čovjeka i definira njegov život. Meni je to učinio Zagreb. Sretan sam i ponosan što sam ’74. godine došao u najljepši grad na svijetu! A još sam sretniji što sam s vama i svim sugrađanima od ovog grada napravio istinsku europsku metropolu. Hvala vam na tome! Hvala vam što dijelimo isti svjetonazor, hvala vam na povjerenju! Ako itko živi kozmopolitizam, multietičnost, multinacionalnost i multikonfesionalnost onda je to vaš predsjednik Milan Bandić! I to na djelu! Ljubite sve ljude, bez obzira kako se zovu, kako se križaju i je li se križaju. Volite ljude, budite zaljubljeni u ljude i svoj posao i onda ćemo uspjeti! Hvala vam od srca što ste došli, što 17 godina živimo Zagreb zajedno i hvala vam što ćemo i iduće četiri godine živjeti taj Zagreb zajedno!’

 

Nakon velikog aplauza podrške i ovacija brojnih okupljenih građana, domaćin piknika Milan Bandić priključio se građanima u veselom druženju u jednom od najljepših parkova Europe.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se i tamburaški sastav Begini, Antonija Šola, Najbolji hrvatski tamburaši, Klapa Nostalgija i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ‘Željezničar’.

Na stranačkom pikniku prikupljala su se i namjenska sredstva za Udrugu za autizam za uređenje stambene zajednice u mjestu Vukšincu kraj Vrbovečke Dubrave. Cilj je osigurati odraslim osobama s poremećajima iz autističnog spektra kvalitetniji život i sretniju budućnost.

 

Fotogalerija: